Çocuklara özel sesli tiyatro platformu Tikutu artık Storytel’de

Ağustos 4, 2024

Çocuklara özel sesli tiyatro platformu Tikutu artık Storytel’de

Usta sanatçıların seslerinden masal tadında tiyatroların yer aldığı, Türkiye’nin çocuklara özel ilk sesli tiyatro platformu Tikutu, Storytel’de dinleyicileriyle buluşuyor.

Tanıtım metninden

İki ila sekiz yaş ve üstü gruba özel dünya edebiyatının klasikten moderne geniş skalasından uyarlanan eserlerin yanı sıra sıfırdan yazılmış sesli tiyatro eserlerinin yer aldığı çocukların hayal gücünü zenginleştiren sesli tiyatro platformu Tikutu, artık Storytel’de yer alıyor. Tikutu’da çocukların ilgisini çekecek şekilde özenle seçilip Pedagog İnci Vural’ın desteğiyle yaş gruplarına ayrılan eserler, çocukların duygusal, zihinsel, dil becerilerinin gelişimine katkıda bulunuyor; çocuklar dijital dünyada güvenli, eğlenceli ve bilgi dolu zamanlar geçiriyor.

Küçük Prens’i hiç bu şekilde dinlemediniz

Tikutu’da 80’in üzerinde eser yer alıyor. Bu hikayelere en son eklenen ise Antoine de Saint-Exupery’nin kaleme aldığı, Erhan Kayaalp’ın çevirdiği, Kemal Kocatürk’ün uyarladığı ve yönettiği Küçük Prens. Ayça Kocatürk’ün müziklerini hazırladığı, radyo tiyatrosu lezzetindeki oyunu seslendirenler arasında ise Oya Küçümen, Kemal Kocatürk, Arda Aydın, Bora Seçkin, Uğur Taşdemir, Oya Prosçiler, İsmail Yıldız, Birtanem Candaner, Ozan Sevin, Ozan Demir yer alıyor.

“Tikutu, çocuklara hem eğitici hem eğlendirici anlar yaşatıyor”

Bir ilki gerçekleştirerek sesli tiyatroyu çocuklarla buluşturduklarını söyleyen Tikutu’nun kurucusu ve tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk, “Tikutu’nun tiyatronun büyüsünü ve sesli deneyimin keyfini birleştiren sesli tiyatroları çocukların zihinlerinde sınırsız dünyalar yaratmalarını ve hayal güçlerini geliştirmelerini sağlıyor. Aynı zamanda çocukların dil becerilerini, dikkatlerini ve konsantrasyonlarını, duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmelerine de yardımcı oluyor” diyor.

Tiyatro sanatçılarının sesinden eserler

Tikutu’da Alper Kul, Aslı Omağ, Ayşe Köksal, Bennu Yıldırımlar, Berna Laçin, Bora Seçkin, Ceyda Düvenci, Demet Akbağ, Deniz Çakır, Hakan Gerçek, Hazal Kalfa, İrem Arslan, İsmail Yıldız, Kumsal Gizem, Kutay Şahin, Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Nihan Omuz, Nilgün Atılgan, Oktay Kaynarca, Oya Başar, Oya Küçümen, Oya Prosçiler, Ozan Demir, Ozan Sevin, Özlem Abacı, Özlem Zeynep Dinsel, Pelin Budak, Sevinç Erbulak, Sumru Yavrucuk, Şebnem Ünaldı, Tilbe Saran, Uğur Taşdemir ve Yasemin Yalçın birçok değerli tiyatro sanatçısının sesleriyle zenginleştirdiği öyküler yer alıyor.

 

Tikutu hakkında

Çocuklar için sesli tiyatro platformu Tikutu, tiyatro sanatçısı Kemal Kocatürk, piyanist Doç. Dr. Ayça Öztarhan Kocatürk ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk tarafından 2022 yılının sonunda hayata geçirilmiştir. Tikutu’da iki ila sekiz yaş arasındaki çocuklara özel 50’den fazla tiyatro bulunmaktadır.

Yorum yapın