Çocukları farklı yiyecekleri denemeye özendirecek eğlenceli bir kitap: “Yemelik Şiirler”

Eylül 26, 2024

Çocukları farklı yiyecekleri denemeye özendirecek eğlenceli bir kitap: “Yemelik Şiirler”

Ilgım Veryeri Alaca’nın kaleme aldığı Ayşe Deniz Şahin’in resimlediği Yemelik Şiirler kitabı Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Yemek saatlerini şenlendirecek yepyeni bir kitap! Farklı meyvelere ve sebzelere ilgi uyandıran neşeli dizeler, rengârenk sayfalar… Üstelik, unutulmuş tatlardan çağdaş yemeklere uzanan bir yolculuk okuru bekliyor! Türlü yiyeceği bazen bir kültürel miras, bazen estetik bir deneyim olarak sunan bu çalışma, Anadolu’nun zengin mutfak kültüründen de besleniyor. Yöresel ürünlerden, tariflerin hikâyelerine kadar pek çok konuyu ele alan şiirler, uluslararası referanslar ile zenginleşiyor. Peçete koleksiyonlarından menü koleksiyonlarına uzanan kaynaklar, bu alandaki kültürel birikimi vurguluyor. Akıllı sofralar, Matisse’den Şeker Ahmet Paşa’ya sanat eserlerindeki yiyecekler ise yemek kültürünün uçsuz bucaksız alanına bir davetiye.

Çocukları Eğlenceli Şiirlerle Yemek Serüvenine Davet Edin: “Yemelik Şiirler” Raflarda!

Yemek saatleri artık çok daha keyifli ve yaratıcı olacak! Farklı yiyecekleri çocuklara sevdirmenin en tatlı yolunu sunan “Yemelik Şiirler” ile tanışın. Ilgım Veryeri Alaca’nın kaleme aldığı bu neşeli şiir kitabı, çocukları yeme-içme kültürüyle tanıştırıyor. Ayşe Deniz Şahin’in canlı ve sevimli çizimleriyle zenginleşen bu kitap, yemek saatlerini eğlenceli bir maceraya dönüştürüyor.

Yemek Bir İhtiyaçtan Fazlası, Bir Sanat!

Yemek, yalnızca karnımızı doyurmak için değildir, aynı zamanda çocuklar için keşfedilecek duyulara hitap eden renkli bir dünya sunar. “Yemelik Şiirler”, her bir dizesiyle çocukların ilgisini çekerek onları yeni tatlarla tanıştırıyor ve yeme-içme kültürünün keyifli dünyasını şiirlerle keşfetmelerine olanak sağlıyor.

Okuryazarlık Yolunda: Yemek Saati ile Okuma Saatini Kaynaştırmak

Beslenme saatlerini kelimeler, resimler, hikayelerle süslemek okuryazarlık aktivitelerinin sürdürülebilir olması için de faydalı. Ailecek sofra başında birlikte okunacak dizeler, çocukları okur yazar olma yolunda da destekleyebilir.

Her Sayfa Rengârenk Bir Şiir!

Doğan Çocuk etiketiyle yayımlanan “Yemelik Şiirler”, çocukların dikkatini çekecek neşeli ve sade bir üslupla yazıldı. Farklı meyve, sebze ve tatların âdeta dans ettiği bu dizeler, çocukların hayal gücünü canlandıracak ve onları lezzet dolu bir yolculuğa çıkaracak.

Bir Şiir, Bir Öğün: Yemekler Artık Daha Eğlenceli!

Hangi Öğün Atlanmaz?

Bu öğün eğlenceli

Üstelik besleyici!

Dünyanın enerjisi

Tarifsiz, sevgi işi

…..

Nohut, bakla, höşmerim

Cibez, ceviz, cezerye

Reyhan, hellim, kapari

Simit ve muhallebi

Haydi sen bul, ne eksik?

Yaz bir şiir yemelik

Onlar da yer alsınlar!

Bizlere katılsınlar…

Ayşe Deniz Şahin, 1986 yılında İstanbul’da doğdu. 2004 / 2008 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik / Cam Tasarımı Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Okulda aldığı kavramsal eğitiminin ardından mezun olduktan sonra bir süre sanatçı asistanlığı yaptı. Daha sonra başladığı sektörel ve kurumsal firmalarda profesyonel olarak animasyon ve illüstrasyon branşlarında kreatif ekiplerle birlikte yürüttüğü çalışmalarına devam etti. Aynı zamanda kendine özgü tarzını, konsept tasarımlarına ve illüstrasyonlarına başarıyla yansıtarak, yarattığı eserlerle, sergiler ve workshoplara katılmaktadır. Çocuk edebiyatında da yayımlanmış ve üretilmeye devam eden illüstrasyon projeleri bulunmaktadır.

Ilgım Veryeri Alaca, 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Illinois Üniversitesi (Urbana-Champaign) ve Hacettepe Üniversitesi’nde sanat eğitimi aldı. – Bilkent ve Illinois Üniversitelerinde (Urbana-Champaign) ders verdi. Parsonsve Richmond Üniversitelerinde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.  Halen, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünde öğretim üyesidir. Almanya’da Troisdorf Resimli Kitaplar Müzesi ile Uluslararası Gençlik Kütüphanesi’nde araştırmalar yaptı. Sanat ve çocuk kitapları üzerine makaleleri uluslararası kitaplarda yer aldı (ör. The Routledge Companion to Picturebooks).  Resimli kitapların materyal özellikleri üzerine dergi editörlüğü yaptı (Libri & Liberi Journal, 2019). Bu alanda akademik bir kitabı da bulunmaktadır (Consumable Reading and Children’s Literature (John Benjamins 2022).

edebiyathaber.net (26 Eylül 2024)

Yorum yapın