John Dewey ile demokrasinin kalbine bir yolculuk: Kamu ve Sorunları

Haziran 15, 2024

John Dewey ile demokrasinin kalbine bir yolculuk: Kamu ve Sorunları

John Dewey’in “Kamu ve Sorunları – Siyasi Sorgulama Üzerine Bir Deneme” adlı kitabı Can Yayınları tarafından Sevgi Halime Özçelik çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Filozof ve eğitimci John Dewey’in Kamu ve Sorunları kitabı demokrasi üzerine düşünmeye davet ediyor. Dewey’in etkileyici bir üslupla kaleme aldığı kitap, çarpıcı tespitlerle, sürekli değişen bir dünyada kamunun karşılaştığı zorlukları araştırırken bizleri, daha iyi bir yarını şekillendirmek için kolektif gücümüzü benimsemeye çağırıyor.

Eğitim sistemleri üzerine derin incelemeleriyle tanınan, filozof John DeweyKamu ve Sorunları kitabıyla bizi demokrasinin kalbine doğru derin bir yolculuğa çıkarıyor. “Demokrasi kamusal bir kültürdür” mottosu üzerinden ilerleyen kitap, etkileyici üslubu ve çarpıcı tespitleriyle toplumun dinamiklerini ve bireylerin sorumluluklarını anlamak isteyenler için yol gösterici bir rehber niteliğinde. Üstelik Dewey’in etkin ve bilgiye dayalı kamu vizyonu, kitabın ilk yayımlandığı 1927’den bugüne gücünü hiç kaybetmeyerek, okuru daha iyi bir yarını şekillendirmek için kolektif gücünü kabullenmeye davet etmeyi sürdürüyor.

Bilgili vatandaşlığın temel rolü

Devamlı değişen bir dünyada kamunun karşılaştığı zorlukları araştıran kitap, bilgili ve ilgili bir vatandaşlığın temel rolü hakkında zamana meydan okuyan bir bilgelik sunuyor. 

1924’te Türkiye’de eğitim sistemini inceleyerek hazırladığı raporları dönemin hükümetine sunmasıyla da Türk okurlar tarafından tanınan Dewey, Can Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Kamu ve Sorunları kitabıyla da zihin açan bir çalışmaya imza atıyor. 

edebiyathaber.net (15 Haziran 2024)

Yorum yapın