Ryu Murakami’nin magnum opus’u sayılan romanı yakında raflarda

Haziran 22, 2024

Ryu Murakami’nin magnum opus’u sayılan romanı yakında raflarda

Ryu Murakami’nin Emanet Dolabı Bebekleri İthaki Yayınları tarafından Hüseyin Can Erkin çevirisiyle yakında okuyucuyla buluşuyor.

Tanıtım bülteninden:

Ryu Murakami, neon ışıklı caddelerin karanlık ara so­kaklarında geçen bağımlı­lık, ölüm ve hayal kırıklık­larıyla dolu sert eserleriyle, modern Japon edebiyatının en önemli isimlerinden. Yazarın magnum opus’u kabul edilen Emanet Dolabı Bebekleri terk edilmiş iki ço­cuğun çıktıkları intikam yolculuğu­nun kendini arayışa dönüşmesinin hikâyesi.
 
Tokyo’daki bir tren istasyonun­da, bitişik emanet dolaplarına terk edilen iki çocuk: Haşi ve Kiku. Yokohama’daki bir yetimhaneden birlikte evlat edinilen çocuklar 16 yaşına bastıklarında koruyucu aile­lerinin yanından ayrılırlar. İkisi de kendilerini Tokyo’da, Zehir Adası adındaki, uyuşturucu bağım­lıları, hastalar ve suçlularla dolu terk edilmiş bölgede bulurlar. Haşi, D. adında garip bir yapımcıyla tanışa­rak bu metruk bölgenin rock yıldızlığı merdivenlerini birer birer çıkar. Kiku ise sırıkla atlamacı olur ve evini timsahı için bir bataklı­ğa dönüştüren model kız arkadaşı Anemone’yle birlikte Tokyo’yu yok etmek için DATURA adlı bir mad­deyi arar. Hayatları bir hız treni yol­culuğu gibi geçen Haşi ve Kiku’nun akıllarından asla çıkaramadıkları iki kelime vardır: anne ve intikam.
 
Sert ve çarpıcı Emanet Dolabı Be­bekleri, bir neslin kendini arayışına ayna tutan, gerçeküstü bir büyüme hikâyesi.
 
“Bazen nefes almakta zorlanacağınız, bazen nefes nefese okuyacağınız ürpertici bir roman. Her kitabına ayrı hayranlık duyduğum Ryu Murakami’nin kendine has bir korku tonu, vahşi bir hayal gücü, acımasız bir üslubu var. Gözlerinizi kaçırmak isteyeceksiniz, kaçıramayacaksınız.” — HAKAN BIÇAKCI
 
“Modern Japonya’nın tuhaf yanına şahane bir yolculuk.”  — OLIVER STONE

edebiyathaber.net (22 Haziran 2024)

Yorum yapın