Kılıç Aslantürk’ün Küçük Antika Dükkânı adlı romanı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Avusturyalı bir genç olan Wolf, Hitler ve ordusunun Linz’e girmesinin ardından ailesine destek olmak için küçük bir antikacıda çalışmaya başlar. Antika dükkânının sahibi Yahudi Enos’un Wolf’un geleceğini yeniden şekillendirecek büyük sırrı açığa çıktığında artık bu hikâyedeki kimse için hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.
“Antikaların fısıltılarını duyabilirsen, anlattıkları hikâyeleri dinleyebilirsin.”
Arka Kapak Yazısı:
“TARİHTEKİ BÜTÜN KÖTÜLÜKLER, KENDİNCE HAYATI ADİL BULMAYAN BİRİNİN, NE İSTERSE YAPABİLECEĞİ GÜCE ERİŞMESİYLE BAŞLAMIŞTIR.”
Yazar Kılıç Arslantürk’ün ikinci romanı KÜÇÜK ANTİKA DÜKKÂNI, 1938 yılında Nazi işgali altındaki Avusturya’nın Linz şehrinde başlıyor. 16 yaşını doldurmak üzere olan Wolf’un, zor durumdaki ailesine destek olmak için çalışmaya başladığı küçük antika dükkânının sahibi yaşlı Yahudi Enos’la kurduğu ilişki, onu antikaların insana ilham veren hikâyelerine sürüklüyor.
Tarihe utançla kazınmış eziyetlerin gölgesinde, okuru insani değerler, karanlık ve aydınlık üzerine düşünmeye de davet eden bu hikâye, İstanbul’da son buluyor.
Yazar Hakkında:
1971 Adana doğumlu olsa da çocukluğu tümüyle İzmir’de geçmiş bir İzmirlidir. ODTÜ İşletme bölümünden 1994’te mezun olduktan sonraki yirmi yıl boyunca Unilever, Levi’s, Starbucks, Harvey Nichols, Costa Coffee gibi şirketlerde üst düzey görevlerde çalışmıştır. 40’lı yaşlarının başından itibaren içine dönerek kendini ve yaşam amacını sorgulamaya başlamış, 2014 yılı başında iş hayatını sonlandırarak “bilgi ve bilgelikle ilham vererek insanları aydınlığa çekmek” olarak tanımladığı varlık niyetini gerçekleştirmeye yönelik çalışmalara odaklanmayı seçmiştir. O tarihten bu yana, insanın kendiyle ve yaşamla olan bağını güçlendirmeye yönelik eğitimler vermekte, ilham veren konuşmalar yapmakta, makaleler ve kitaplar yazmaktadır. Temel Koçluk, Takım Koçluğu, Yönetici Koçluğu, Duygusal Zekâ alanlarında eğitimler almış olan yazar, 2020’den bu yana Prof. Dr. Hanna Nita Scherler’in Gestalt Terapi eğitimlerine devam etmektedir.
Kılıç Arslantürk’ü hikâyeler anlatmaya iten; insanın varoluşu boyunca süregiden servet, kudret ve şöhretten beslenen bencil karanlık ile adaleti, paylaşımcılığı, insani değerleri yücelten aydınlığın mücadelesinde aydınlıktan yana tavır koyma arzusudur. İş hayatında başarılı olmak uğruna kötülüğü seçmekle, başarısız görülmek pahasına iyiliği seçmek arasında kalan İstanbullu bir beyaz yakalıyı anlatan ilk romanı Acıyan Yerini Bul, bu temayı güçlü bir şekilde ortaya koyar. İkinci romanı Küçük Antika Dükkânı ise 1938 yılında Nazi işgali altındaki Linz’de yaşayan 16 yaşına girmek üzere Avusturyalı bir genç olan Wolf’un, küçük bir antika dükkânının sahibi yaşlı Yahudi Enos’la kurduğu bağ ve antikaların ilham veren hikâyeleri üzerinden, okurunu insan, karanlık ve aydınlık üzerine düşünmeye davet eder.
edebiyathaber.net (2 Mayıs 2023)