20. yüzyılın başlarındaki Çin’in toplumsal değişimlerine doğru uzanan çarpıcı bir roman: “Yabani Otlar”

Haziran 28, 2024

20. yüzyılın başlarındaki Çin’in toplumsal değişimlerine doğru uzanan çarpıcı bir roman: “Yabani Otlar”

Lu Xun’un Yabani Otlar adlı kitabı İthaki Yayınları tarafından Alper Dayıoğlu çevirisiyle 3 Temmuz’da okuyucuyla buluşuyor.

Tanıtım bülteninden:

Çin’in en etkili edebi figürlerinden Lu Xun’un ürkütücü bir güzellik ve ustalıkla yazdığı nesir şiir koleksiyonu Yabani Otlar yazarının keskin zekâsını ve çarpıcı toplumsal eleştirilerini gözler önüne seriyor. Okurları, insan ruhunun ve 20. yüzyılın başlarındaki Çin’in toplumsal değişimlerinin manzaralarına doğru içsel bir yolculuğa çıkarıyor.
 
Bu etkileyici, çoğu zaman gerçeküstü eserinde Lu Xun umut ve umutsuzluk, yaşam ve ölüm ve elbette zamanın amansız geçişine çeviriyor bakışını. Canlı betimlemeleri ve dokunaklı kelimeleri, kültürel ve zamansal sınırları aşarak okurları insanlık durumunun evrensel mücadelelerini ve zaferlerini keşfetmeye davet ediyor.
 
Her kelimenin derin düşüncelerle dolu bir yaşamın aciliyetini ve güzelliğini taşıdığı bir dünya bu. Hayaletler, konuşan hayvanlar ve bilinçli bitkilerle manzaralar, bir kahramanın kendi cesediyle karşılaşabileceği yerler… Lu Xun bu eserinde aldatıcı derecede basit bir soru soruyor: “İnsan olmak ne demek?”

“Zengin, cesur, ürkütücü ve kişisel.”  –  Gish Jen

edebiyathaber.net (28 Haziran 2024)

Yorum yapın