2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması başlıyor

Ekim 1, 2024

2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması başlıyor

Edebiyat ve sanat alanında yeteneklerini sergilemek isteyenler için büyük bir fırsat! Edebiyat Sanat Meltemi Platformu tarafından düzenlenen 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması, yetenekli yazar ve şairleri ödüllendirmeye hazırlanıyor. Yarışma, 1 Ekim 2024 tarihinde başlıyor ve 1 Aralık 2024 tarihinde sona eriyor. Ödüller ise 13 Aralık 2024 tarihinde açıklanacak ve kazananlara ödülleri 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren gönderilmeye başlanacak.

Yarışmanın Detayları:

Yarışma, dört ana kategoride gerçekleştirilecek: Öykü, Şiir, Deneme ve Kitap İnceleme. Her kategoride Edebiyat Sanat Meltemi internet sitesi üzerinden en çok okunan bir yazı ödüllendirilecek.  Platformda yayımlanan eserler arasında yapılacak sıralamaya göre, ilk 20 eser, platform yöneticileri tarafından sitenin Kültür Bakanlığı ISSN numaralı dergisinde   yayınlanacak.

Yarışmaya katılmak isteyen katılımcılar, 18 yaşını doldurmuş olmalı. Yarışmacılar daha önce yayımlanmamış, ödül almamış eserleriyle yarışmaya katılabilirler. Yarışmanın dili Türkçe olup, yabancı dillerden Türkçe karşılığı olan kelimeler kullanılmamalıdır. Katılım için eserler, yazarın biyografisi ile birlikte [email protected] adresine gönderilmelidir. Alternatif olarak, siteye abone olup uygun şekilde yazı ekleyerek de katılım sağlanabilir.

Yarışma sonucunda, her kategoriden seçilen toplam 20 eser, Edebiyat Sanat Meltemi Platformu tarafından hazırlanan Kültür Bakanlığı ISSN numaralı aylık dergide yer alacak. Eser sahipleri, dergide yer alan eserleri için telif hakkı talep etmeyeceklerini kabul etmiş sayılacak.

Ödüller:

  1. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Öykü Ödülü: Plaket
  2. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Şiir Ödülü: Plaket
  3. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Deneme Ödülü: Plaket
  4. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Kitap İnceleme Ödülü: Plaket
  5. İlk 20’ye giren eserler için: Yayınlama sertifikası ve 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Dergisi’nde yer alma hakkı.

2024 EDEBİYAT SANAT MELTEMİ YARIŞMASI

Edebiyat Sanat Meltemi adlı kültür ve sanat sitesinin düzenlediği 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması ödülü sahiplerini arıyor. 

Jüri

Betül FIRAT (Yazar, Şair) 

İnci YILMAZ ŞİMŞEK (Yazar)

  • Her kategoriden 1 kişi seçilecek.
  • Her kategoriden en çok okunan yazı seçilecek. (Aynı cihazdan IP Numarası tek algılanıyor sistemde)
  • Seçilen kategoriler harici sıralama yapılarak ilk 20 platform sahipleri tarafından antoloji yapılması için seçilebilir.
  • Yarışma Başlama Tarihi: 01.10.2024
  • Yarışma Bitiş Tarihi: 01.12.2024
  • Ödüllerin açıklanma Tarihi: 13.11.2024
  • Ödüllerin ulaştırılması: 13 ile 31.12.2024 tarihleri arasında

Teknik Şartname: 

  • 18 yaşını doldurmuş bütün bireyler yarışmaya katılabilir.
  • Katılım bir eser ile olacaktır. Bir kişi, birden fazla eser ile başvuruda bulunamaz.
  • Yarışmanın konusu serbesttir. 
  • Yayınlanan eserin altına “2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması” notu yazılmalıdır. 
  • Başvuru [email protected] adresine başvurucu tarafından eseri ve biyografisi gönderilecek şekilde yapılmalıdır. (Biyografiler platformda yayınlanacaktır.)
  • Yarışmaya katılanlar katıldığını mailde belirterek, iletişim adreslerini de başvuru mailine eklemelidirler. (2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması’na katıldığımı ve şartları kabul ettiğimi beyan ederim. Tarafımdan verilen eksik ya da hatalı bilgi olması durumunda eserimin yarışma dışı kalmasını kabul ederim.)
  • Katılımcılar daha önce herhangi bir yerde (kitap, dergi, internet, sosyal medya vb. basılı ya da dijital platformda) yayımlanmamış ve ödül almamış bir eserle yarışmaya katılabilirler. 
  • Yarışmanın dili Türkçedir. Türkçe dışında yabancı dillerden Türkçe karşılığı olan kelimeler kullanılamaz. 
  •  Jüri uygun gördüğünde ödülü paylaştırabilecektir.
  • Eserin tamamı ya da bir bölümü intihale girmemeli. İntihal ve telif ihlali durumunda başvuru sahibi doğacak hukuki sorumluğu kabul eder. 
  • Öyküler, A4 kâğıt boyutunda, 12 punto, kenar boşlukları 2,5 cm, Time New Roman karakterinde, iki tarafa yana yaslanmış, 1,15 satır aralığında, 1 sayfayı (1000 kelime) geçmeyecek uzunlukta olmalıdır.
  • Seçici Kurul üyelerinin 1. derece yakınları yarışmaya katılamazlar.
  • Ortaklaşa yazılan eserler ve başvuru süresi bittikten sonra gönderilen eserler Edebiyat Sanat Meltemi internet sitesinde yayınlanır fakat değerlendirmeye alınmaz.


Dereceye giren ve yayınlanmaya değer görülen (her kategoriden ayrı ayrı) ilk 20 eser Edebiyat Sanat Meltemi Platformu Yöneticileri ve 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Kültür Bakanlığı onaylı e-dergide yer alma hakkı kazanacaktır; Platform kararına bağlı olarak ve yarışmanın sonucuna göre yayınlanabilir. Eser sahipleri hiçbir telif hakkı talep etmeyeceklerini yarışmaya katılarak kabul etmiş sayılacaktır. 


Ayrıntılar için: www.esanmel.com

ÖDÜLLER 

2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması

1. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Öykü Ödülü: Plaket

2. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Şiir Ödülü: Plaket

3. 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Yarışması Deneme Ödülü: Plaket

4. 2024 Edebiyat Sanat meltemi Yarışması Kitap İnceleme Ödülü: Plaket

5. Her bölümde sıralamaya girmiş ilk 20’şer eser için Yayınlama Ödülü: Yayınlama sertifikası ve 2024 Edebiyat Sanat Meltemi Kültür Bakanlığı onaylı e-dergide yer alma hakkı.

edebiyathaber.net (1 Ekim 2024)

Yorum yapın