İsveç Araştırma Enstitüsü ve Özyeğin Sürekli Eğitim Akademisi işbirliğinde düzenlenen “Okuma Çerçeveleri” başlıklı atölye, edebiyatın okurlara sunduğu farklı yolculukları örneklemek, çeşitli yapıtları kuramsal tartışmalar ışığında ele almak amacını güdüyor.
Atölye, Türk edebiyatının önde gelen yazarlarına ait edebiyat metinlerinin kuramsal bakış açıları çerçevesinde ele alınacağı altı oturumdan oluşmakta. Her oturumda bir eleştirel yaklaşım hakkında kuramsal bir tartışma açılacak ve bu tartışma ışığında o hafta için öngörülen edebiyat metni incelenecek. Atölyenin son haftasında, tüm konuşmacıların bir arada olacağı bir oturumda, Gürsel Korat’ın katılımıyla, yazarın son romanı “Yine Doğdu Tanyıldızı” atölyede ele alınan edebiyat kuramları açısından incelenecek.
21 Şubat-28 Mart 2015 tarihlerinde 6 Hafta sürecek atölye Cumartesi 13:00-16:00 saatlerinde yapılacak. Ön kayıt için son başvuru tarihi: 1 Şubat, kesin kayıt için son başvuru tarihi: 15 Şubat 2015.
Program
21 Şubat Marksizm: Orhan Kemal ve Yoksullar –Dr. Çimen Günay-Erkol
28 Şubat Psikanaliz: Bir ‘Yaban’ Olarak Yakup Kadri –Dr. Ali Serdar
7 Mart Feminizm: “Yazın Adamı değil, Kadınıyım ben!” Leyla Erbil –Senem Timuroğlu
14 Mart Postmodernizm: Hasan Ali Toptaş’ın Gölgesizler Romanında Kurmacanın Mutfağı –Egem Atik
21 Mart Oryantalizm: “Batı Yaratıcılığıyla Doğu’nun Onulmaz Kıyıları” –Esra Derya Dilek
28 Mart Gürsel Korat’ın katılımıyla yazarın Yine Doğdu Tanyıldızı adlı son romanının edebiyat kuramları açısından incelenmesi
İletişim
İsveç Araştırma Enstitüsü, Beyoğlu
Ayrıntılı bilgi için: 444 4 468
edebiyathaber.net (28 Ocak 2015)