50 kuşağının en önemli yazarlarından Ferit Edgü hayatını kaybetti

Temmuz 22, 2024

50 kuşağının en önemli yazarlarından Ferit Edgü hayatını kaybetti

Edebiyatçı Ferit Edgü hayatını kaybetti. 88 yaşındaki Edgü, 24 Şubat 1936 gününde İstanbul’da doğdu. Şiir, öykü, roman, oyun, deneme, biyografi, eleştiri ve aforizma gibi türlerde eserleri bulunuyordu.

Ferit Edgü Kimdir?

İsmail Ferit Edgü (24 Şubat 1936, İstanbul); şiir, öykü, roman, oyun, deneme, biyografi, eleştiri ve aforizma gibi türlerde eserleri bulunan Türk hikaye yazarı, roman yazarı, şair ve deneme yazarıdır. 1950 kuşağı yazarlarındandır. Edgü, edebiyatımızda minimal öykünün önemli temsilcilerindendir.

Ferit Edgü’nün biyografisi incelendiğinde çocukluk döneminin İkinci Dünya Savaşı yıllarına denk geldiği görülmektedir. Yazar, Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nde eğitim almış, Bedri Rahmi’nin öğrencisi olmuştur. Paris’te Academie Feu’da altı yıla yakın seramik eğitimi almıştır. Türkiye’ye döndükten sonra metin yazarlığı yapmış ve DATA Reklam Şirketi’ni, Ada Yayınları’nı kurmuştur.

Ferit Edgü’nün yaşam özeti başarılarla doludur. Yazara birçok ödül verilmiş, eserleri farklı dillere çevrilmiştir. Kitapları Everest Yayınları, Alfa Yayınları, Raskol’un Baltası, Sel Yayıncılık ve Kırmızı Kedi Yayınevi gibi farklı yayınevleri tarafından yayımlanmıştır.

 Hakkâri’de Bir Mevsim adlı romanı sinemaya uyarlanınca, ismi toplumun geniş kesimince bilinir olmuştur.

Kitapları için>>>

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2024)

Yorum yapın