Türkiye Yayıncılar Birliği’nin İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği, 7. Türkiye Yayıncılık Kurultayı 12-13 Mayıs Perşembe ve Cuma günleri İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde (ÇSM Derslikler Binası-ÇSM 404) yapılacak.
Bu yılki Kurultayda “Dijital Yayıncılık: Yeni iş modelleri ve Telif Hakları”, “Eğitim Yayıncılığında Zenginleştirilmiş İçerik”, “Öğrenci Kitapla Nasıl Buluşur?”, “Anadilde Yayıncılık”, “Akademik Yayıncılıkta Yeni Gelişmeler: Fırsatlar, Dezavantajlar” ve “Kitap Eklerinin 25 Yılı” başlıklı oturumlara konuşmacı olarak katılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, akademisyenler, hukukçular, yayıncılar, eğitimciler, dijital yayıncılık uzmanları, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve gazeteciler, yayıncılığın bu önemli gündem maddeleri üzerine bilgi ve görüşlerini aktaracaklar.
İki yılda bir düzenlenen ve ilgilenen herkese açık olan Türkiye Yayıncılık Kurultayı’nın amacı, yayıncılık sektörü paydaşlarını geniş bir katılımla bir araya getirerek, yayıncılığın gündemini oluşturan konular, sektörün eğilimleri, sorun ve ihtiyaçları çevresinde üretken bir diyaloğa zemin oluşturmak. Yayıncılık dünyasında gelenekselleşen kurultay, burada alınan kararların birçoğunun hayata geçmesiyle, sektörün temel sorunlarının çözülmesi ve dikkat çekici bir gelişme çizgisi göstermesinde önemli bir etkiye sahip.
Kurultay sonunda kararları içeren sonuç bildirgesi kamuoyuyla paylaşılacak.
edebiyathaber.net (4 Mayıs 2016)