80’ler ve 90’lar pop kültürünün simgelerinden biri olan Paisley Park, bu sefer bir çizgi romanla karşımıza çıkıyor

Aralık 6, 2024

80’ler ve 90’lar pop kültürünün simgelerinden biri olan Paisley Park, bu sefer bir çizgi romanla karşımıza çıkıyor

Thomas Kotlarek’in yazdığı Jef Martinez’in resimlediği Paisley Park’a Gitmeyeceğiz adlı grafik roman KaraKarga Yayınları tarafından Denise Özge Çağman çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

80’ler ve 90’lar pop kültürünün simgelerinden biri olan Paisley Park, bu sefer bir çizgi romanla karşımıza çıkıyor. Thomas Kotlarek’in yazıp Jef Martinez’in çizdiği eser, Paisley Park’a Gitmeyeceğiz (Fransızca orijinal adıyla Nous N’irons Pas à Paisley Park), Kara Karga Yayınları tarafından Türkçe’ye çevrilerek yayımlandı.

Müzik ve felsefenin birleştiği görsel bir şölen sunan Paisley Park’a Gitmeyeceğiz, Prince’in mirasına dair önemli göndermeler yaparken, sanatçının eserlerinin yarattığı toplumsal etkiyi de derinlemesine inceliyor. Eserde, Prince’in yaratıcı dünyası ve onun müzikle ifade ettiği “özgürlük” temaları, çizimlerle görsel bir dilde yeniden hayat buluyor. Çizimlerin derinliği ve yaratıcı anlatım tarzı, eserin edebi ve sanatsal değerini artırırken, Kotlarek’in yazıları da okuyucuyu düşündürmeye sevk ediyor.

Dünya çapında olumlu eleştiriler alan ve Türkçeye çevrilen eser, Kara Karga Yayınları tarafından yayımlandı. Çeviri, özgün metnin anlamını koruyarak, her bir sayfanın enerjisini ve özgünlüğünü Türk okurlarına sunuyor.

Arka Kapak Yazısı:

Prince, 21 Nisan 2016 tarihinde Minnesota’da Paisley Park’taki stüdyosunda, 57 yaşında ölü bulundu.Atlantik’in öte yanında bu haber, eski bir plak mağazasının sahibi Sergio’ya ulaştı.

Ünlü koleksiyoncu iki sadık müşterisini, Prince ile Miles Davis’e ait olan ve Paisley Park’taki kasada arşivlendiği söylenen, yayınlanmamış müzik kayıtlarını bulmaya ikna etti.

Bu kitap, günümüzün orta batı Amerika’sına uzanan, arka planında Trump’ın başkanlık seçimine yer veren, Funk müziğe ve katıldığı Tv programından sonra kazandığı lâkabıyla “Minneapolis Kid’e” saygı duruşunda bulunan çılgın bir yolculuk.

edebiyathaber.net (6 Aralık 2024)

Yorum yapın