Kısa süre önce yayın hayatına son veren Dünyanın Öyküsü dergisi yayın yönetmeni Özcan Karabulut yaşananlarla ilgili basın açıklaması yaptı:
“Heyamola Yayınevi ile çeşitli nedenlerden dolayı yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Adını 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nden alan Dünyanın Öyküsü dergisinin dokuz sayısına emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Canlı bir öykü ve eleştiri dergisi çıkarabildiysek, bunu, yazarlarımıza, dergi çalışma gruplarımıza ve okurlarımıza borçlu olduğumuzu biliyoruz. Düşünceleriyle, önerileriyle bize yol arkadaşlığı yapan dergimizin danışmanı, usta yazarımız Füruzan’a katkıları için çok teşekkür ediyoruz.
Nasıl bir öykü dergisi hayal ettiğimizi, nasıl bir edebiyat istediğimizi Dünyanın Öyküsü dergisinin sunuş yazılarında yeterince ifade ettiğimizi düşünüyoruz. Özellikle “Bir yılı geride bırakırken” başlıklı sunuş yazımızda heyecanımızı, hayallerimizi ve ilk altı sayıda gündemimizde bulunan en yakıcı konulara ilişkin görüşlerimizi okurlarımızla paylaştığımız anımsanacaktır. Bugün bulunduğumuz yerin, ya da yakın gelecekte bulunacağımız yerin anlayışını bu sunuş yazılarında bulmak mümkün.
Hiç kimse öyküye ilişkin etkinlik alanlarından, başta dergi olmak üzere, vazgeçeceğimizi aklına getirmesin. Ankara Öykü Günleri, 14 Şubat Dünya Öykü Günü ya da öykü atölyeleri: Öykü dergisi varsa, bu etkinlik alanları da olacaktır. Biri varsa, diğerleri mutlaka. Bu yönde koşullar bizi bir çatı örgütüne taşıyacaksa, başka bir anlatımla yayınevi ya da STK kurmaktan ve bu alanlarda emek vermekten artık kaçınmayacağız. İnsan öyküsüyle varsa, öykü direnecektir, öykü dergiciliğimiz de direnecektir elbette. Yeniden öykü ve eleştiri dergisinde, öykü günlerinde, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde, kendi kolektif etkinlik alanlarımızda ve örgütümüzde buluşmak üzere edebiyat kamuoyuna sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyoruz.”
edebiyathaber.net (14 Ağustos 2013)