Yeşim Cimcoz Yazı Evi bünyesinde çıkan Yazı Evi Dergi’nin Mart-Nisan 2015 sayısı “Doğa ve Kadın” temasıyla yayımlandı.
Toplumsal gündemle bağını her zaman korumayı hedefleyen, edebiyat ağırlıklı kültür sanat dergisi Yazı Evi Dergi, basılı yayın anlayışıyla dijital yayıncılığı bütünleştirmeyi hedefliyor. Her sayısında farklı bir tema belirleyen dergi; içeriğini oluşturan röportajlarla, eleştiri ve inceleme yazılarıyla, atölye tanıtımlarıyla, öykülerle okurlarıyla buluşmayı sürdürüyor.
Yazı Evi Dergi “başarısız” geçirdiğimiz kışı arkasında bırakmayı varsayıyor ve Çukurova’dan başını kaldıran İnce Memed’i arkasına alarak yüzünü bahara dönüyor.
Bu nedenle, Yazı Evi Dergi’nin yeni sayısında; sinemadan öyküye, müzikten edebiyata doğa ve kadın merkezli konular yer alıyor. Dergiyi, http://dergi.yesimcimcoz.com/ adresinden takip edebilirsiniz.
Neler var?
Düzenlediği etkinliklere çevreci bir bakış açısı getiren müzisyen Taner Öngür, ilk grubu Volkanlar’dan Moğollar’a ve solo çalışmalarına dek müzik serüvenini anlatıyor. Bugün klasikler arasına girmiş televizyon dizilerinin senaryolarından günümüzde İçimdeki İnsan filmine kadar birçok senaryoda imzası bulunan Atay Sözer’in sektöre dair söyledikleri bulunuyor. Sosyal medyadan doğan ve gittikçe büyüyen, okurlarına ağaç tohumu hediye eden Yitik Ülke Yayınları’nın sahibi Kadir Aydemir özellikle genç yazarların edebiyata katkılarını değerlendiriyor. Her sayı bir fanzini tanıtan derginin bu sayı konuğu, kısa sürede dikkat çekmeyi başaran Artistik Bellek. Erkan Irmak’ın Orhan Pamuk’la yaptığı söyleşi Nurten Yurt’un kaleminden yer alıyor.
Ayrıca önümüzdeki hafta, İletişim Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı İstanbul İstanbul ile Burhan Sönmez de derginin konukları arasında olacak.
Yunan mitolojisindeki ilk tanrıça olan Gaia, nam-ı diğer tabiat anayı Reyhan Yıldırım imzasıyla okuyabilirsiniz. Virginia Woolf’un Kendine Ait Bir Oda isimli kitabından yola çıkan Yasemin İnal ve Deniz Bayraktaroğlu’nun derlediği kadın yazarların izini sürebilir, Füsun Çetinel’in, Almanya’nın Gaeufelden isimli kasabasında katıldığı çalışma kampını gezebilir ve geri dönüşüm konusu olarak, yarım kalmış öykülerden neler yapabileceğinize dair tüyolar alabilirsiniz. Metin Çalışkan’ın hazırladığı dosyada çevre temalı filmleri bir arada bulabilirsiniz.
Dergide ayrıca Emek Erez imzasıyla Tezer Özlü anlatımı, İpek Erel’in yorumuyla Nehir isimli oyunun değerlendirmesi ile Cemal Erdem’in Rüyam Derya Deniz isimli öyküsünü okuyabilirsiniz.
edebiyathaber.net (16 Mart 2015)