Webtekno’nun haberine göre, özel olarak üretilmiş olan bir kitap tarayıcısı, kitapları hızlı bir şekilde tarayabilmesinin yanı sıra bu işlemi tamamen otomatik olarak yapıyor.
İçinde bulunduğumuz çağ, bizlere her türlü bilgiyi elektronik cihazlarda bulabilme imkanı sağlıyor. Her ne kadar kullanışlı olan elektronik cihazlara sahip olsak da hala kullanımı tam olarak sonlanmamış olan kitapların da hayatımızdaki yeri çok büyük. Özellikle okuyan şahısların sık sık kullandığı kitaplar, elektronik cihazlardan çok daha keyifli bir okuma sunsalar da iş kopyalamaya, örnek almaya veya alıntı yapmaya gelince kitaplar, çok sinir bozucu olabiliyorlar. Bu gibi durumlarda kullanabileceğimiz tarayıcılar var, ancak malesef bazı durumlarda tarayıcılar da hızlarından dolayı geri kalabiliyorlar.
Tarayıcıların yapabildiklerini birkaç basit ekleme sayesinde geliştirmeyi hedefleyen bir ekip işe koyulmuş. 2014’ten bu yana süren çalışmaları sonunda tamamlamayı başarabilen ekip, geçtiğimiz günlerde ürettikleri otomatik kitap tarayıcılarını basınla paylaştı. Düzeneğine sabitlenebilen her şeyi saniyeler içerisinde tarayabilen ve hatta sayfaları bile kendi çevirebilen bu makine, siz kitabı sabitledikten sonra her şeyi kendi başına halledebiliyor. 1500 sayfalık kitapları bir saat içerisinde tarayabilen bu kitap tarayıcısı, tarama işlemlerini 300 DPI kaliteyle gerçekleştiriyor. Aynı zamanda sahip olduğu bilgisayar programında bulunan yazılım ile birlikte taradığı tüm sayfaların metinlerini algılayabilen ve bunları düz yazıya çevirebilen otomatik kitap tarayıcısı kütüphanelerde, matbaalarda ve yayınevlerinde kullanılabilmesi amacıyla üretildi.
Not alma işlemlerinin son derece önemli olduğu üniversite dönemlerindeki öğrencilerin çok işine yarayacak olan otomatik kitap tarayıcısı, 2016 senesine girmemiz ile birlikte satışa sunulacak.
edebiyathaber.net (1 Aralık 2015)