Aydos edebiyat dergisinin 9. sayısı yayımlandı.
Aydos’un bu sayısında şiirleriyle Kadir Ünal, Aycan Kara, Ahmet Akın, Şule Duru, Güneş Sümer, Hatice Ermiş Özdemir, Yusuf Akbıyık, Ahmet Irız, Yasemin Aydın, Onur Atalan, Ulaş Konuk ve Ahmet Şefik Vefa, şiir çevirisiyle Mesut Ateş, üçlemeleriyle Hızır İrfan Önder; düzyazıda rüya öyküsüyle Emine Yıldız, fotoğraflarını öyküleriyle seslendiren/canlandıran Gökhan Begen, bir yaşamın ederini konu olarak seçen Ayşegül Ünal İnan, Sevda Deniz (Karaömer) kırık bir aile tahkiyesiyle dergide yer bulurken Yasemin Aydın içdökümü/ruh açımlaması yaptığı yazısıyla okuru karşılıyor. Dergide “Kara Vagon” öyküsüyle Gül Tanrıverdi bulunurken İbrahim Kaya “Neme Lazım!” diyor. Orhan Türkan, Merve Babacan, Kevser Tekin, Süleyman Berç Hacil dergiye düzyazı türünde eser verenler arasında. Gonca Kubat’ın Bali gezi yazısı dergideki diğer eserlerden. Dergide “Aşkın Çevirisi” kitabının yazarı Şefik Memiş ile şiir çevirisi üzerine bir röportaj da yapılmış.
Genç Öykücüye Mektuplar dizisinin başlangıcı ile edebiyatımızda özellikle öyküde değerli bir alana sahip olan Recep Seyhan, atölye çalışmalarını yazıya dökmüş. Bunun yanında yine Recep Seyhan, derginin ilerleyen sayfalarında Gül Tanrıverdi’nin ilk öykü kitabı olan “Mevila”yı eleştirmiş.
Genç sanatçılara yönelik mektup türündeki seslendirmeyi Sıddık Ertaş, ‘Genç Şaire Mektuplar’ yazısıyla sürdürüyor.
Aydos dergisinin kendine has bir tercihi olan ‘bir sayı için tek resim sanatçısı’ bu sayıda Picasso. Picasso eserleriyle zenginleşen yazılar, okura 9. Aydos’la nitelikli bir “Merhaba!” deme amacı taşıyor.
edebiyathaber.net (2 Mart 2016)