Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile hazırlanan Bursa 15. Kitap Fuarı, 18-26 Mart 2017 tarihleri arasında Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
Bu yıl 300 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek Bursa Kitap Fuarı, söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Aralarında Türkan Şoray, Cemil Kavukçu, Doğan Hızlan, Deniz Kavukçuoğlu, Gülten Dayıoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Hasan Ali Toptaş, Canan Karatay, Üstün Dökmen, Doğan Cüceloğlu, Zafer Algöz, İlber Ortaylı, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Mazhar Alanson, Can Yılmaz, Ahmet Şimşirgil, Sinan Meydan, Zeynep Turan, İbrahim Kaboğlu, İsmail Saymaz, Nihat Sırdar, Kahraman Tazeoğlu, Aret Vartanyan ve Nuray Sayarı’nın da bulunduğu pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.
Onur Konuğu Cemil Kavukçu
Bu sene on beşinci yaşını kutlamaya hazırlanan Bursa Kitap Fuarı’nın ilk onur konuğu öykü yazarı Cemil Kavukçu olarak belirlendi. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Cemil Kavukçu’nun edebiyatı, öyküleri ve yaşamı ele alınırken bir de TÜYAP tarafından editörlüğünü Enver Ercan’ın üstlendiği armağan kitap hazırlandı. Onur Konuğu Cemil Kavukçu, 18 Mart Cumartesi günü Enver Ercan ile birlikte “Zamanın Aynasında” başlıklı söyleşide, 19 Mart Pazar günü Semih Gümüş ve Turgay Fişekçi ile birlikte “Cemil Kavukçu ve Öykücülüğü” panelinde konuşmacı olarak yer alacak. 20 Mart Pazartesi günü ise “Cemil Kavukçu ile Çocuklarla Masal Kurma Oyunu” söyleşisinde genç okurlarıyla buluşacak.
15. Yıl özel söyleşileri
Bursa Kitap Fuarı’nın 15. yılı kapsamında fuar süresince “15. Yıl Özel Söyleşileri” düzenlenecek. Bu başlık altında düzenlenecek okur ve yazar buluşmalarında Ahmet Ümit, Tarık Tufan, Blogcu Anne Elif Doğan, Hüsnü Arkan, Celil Oker, Nihat Sırdar ve Cemalnur Sargut farklı konu başlıklarında söyleşecekler.
Nazım’ı Yazanlar sergisi
Nilüfer Belediyesi tarafından Nazım Hikmet’in 115. yaşı için hazırlanan “Nazım’ı Yazanlar” sergisi TÜYAP’ın ev sahipliğinde kitap fuarının ziyaretçileriyle buluşacak. Sergide, Ara Güler’den Orhan Pamuk’a, Fazıl Say’dan Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin, Mehmet Aksoy ve Genco Erkal’a uzanan geniş bir yelpazede sanatçı ve yazarlardan toplam 121 ismin eserlerinden alıntılar ve fotoğraflar yer alıyor. Serginin sanat yönetmenliği Atilla Durak; fotoğraf çekimleri Atilla Durak, Kemal Aslan ve Ersin İleri; editoryal konsept ise Murat Gülsoy ve Zeynep Uysal tarafından üstleniliyor. Sergi fuar kapsamında ücretsiz olarak 26 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilir.
Çocuk ve gençlik etkinlikleri
Bursa Kitap Fuarı’nda hafta içi günlerde fuarın genç okurlarına yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmaları programa alındı. Aralarında Bursasporlu futbolcular ve Abdullah Avcı’nın yer aldığı interaktif söyleşi, Büyükşehir Karagöz Müzesi’nin düzenleyeceği Karagöz ve Hacivat gösterisi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından “UNESCO Dünya Mirasları” sunumu, BUYAZ Çocuk Yazın atölyesi gibi farklı içeriklerde etkinlikler düzenleniyor. Söyleşilerde ise Gülten Dayıoğlu ve Hacer Kılcıoğlu genç okurlarıyla bir araya gelecek.
Ziyaret saatleri
Girişin ücretsiz olduğu Bursa Kitap Fuarı her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 26 Mart Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Takip edin
Bursa Kitap Fuarı web sitesi yenilendi. Fuarla ilgili en güncel haberleri, konuk yazarları, ulaşım bilgilerini, etkinlikleri ve imza günlerini www.bursakitapfuari.com sitesinden ve facebook/bursakitapfuari, twitter/kitapfuari ve instagram/kitapfuari hesaplarından takip edebilirsiniz. Ayrıntılı etkinlik programı ve imza günleri listesine Etkinlik Takvimi sayfasından ulaşabilirsiniz.
edebiyathaber.net (17 Mart 2017)