Enis Batur’un “Ada Defterleri” adlı kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Enis Batur’un Adalar’da konaklarken tuttuğu notlar, zihinsel ve duygusal iç dünyasına ışık tutuyor.
“Adalı, adalıdır. Bir gün çekip gitmeyi aklından geçirse, çekip gitse de, sonuçta adalı kalır, adasını arar, onun rahmidir burası. Ada yerlileri onlardan oluşur, adasını büyük bir ev olarak görenlerden.
Benim gibiler, tuhafın tuhafı: Bütün adaların çekim gücüne kapılmış, bir tek kendi adalarında karar kılamayanlar. Adalı doğmamışım, her ada benimkisi olabilir.
Olasıya, ada ada dolaşıyorum.
Hangi adadaysam bir başkasını düşleyerek.
İşte Büyükada’da, önümde Plati defteri, aklımda elli yıl arayla iki Capri yolculuğu, seyrediyorum. Seyir, herşeyin başı sonu.”
Enis Batur’un Adalar’da konaklarken tuttuğu notlar, zihinsel ve duygusal iç dünyasına ışık tutuyor. İçten diliyle Ada Defterleri, yazarın yalnızlık, dostluk, yaşam, ölüm ve can yoldaşlığı üzerine fikirlerini okuruyla paylaşıyor.
Derin, düşündüren, zamansız yazılar.
Enis Batur
Enis Batur 1952’de doğdu, ilk yazısı 1970’te, ilk kitabı 1973’te yayımlandı. On üç yabancı dilde otuz, Türkçede yüz elliyi aşkın kitabıyla edebiyatımızın en verimli yazarları arasında yer aldı. 1978’den başlayarak yayın ve kültür dünyasında çeşitli görevler üstlendi; MEB Yayın Dairesinden YKY’ye üç bine yakın kitabın yayımlanmasına katkıda bulundu; Yazı, Gergedan, Şehir, Sanat Dünyamız, Geceyazısı gibi dergiler çıkardı; televizyon ve radyo programları yaptı; seminerler verdi; ansiklopediler yayımladı.
Kırmızı Kedi’den yayımlanan kitapları; Rakım Sıfır, Başka Yollar, Ziyaretler Kitabı, Mürekkep Zaman, Dalgınlık Kursları, Acı Bilgi, A Cappella, Doğu-Batı Dîvanı, Tuğralar Perişey, Basit Bir Es*, Kanat Hareketleri Neyin Nesisin Sen, İblise Göre İncil, Başkalaşımlar I-X, Başkalaşımlar XI-XX, Başkalaşımlar XXI-XXX, Yanık Dîvan ve Nigredo, durayazmak.
edebiyathaber.net (13 Nisan 2017)