MSGSÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Çarşamba Seminerleri kapsamında 1 Kasım 11.00’de #ekoloji teması ile Veli Deniz konuşacak.
Kocaeli Dayanışma Akademisi üyesi Prof. Dr. Veli Deniz, Kimya Mühendisi. Araştırma ve yayın yaptığı ilgi alanları, Süreç Güvenliği Yönetimi, Plastik Teknolojisi, Kauçuk ve Lastik Teknolojisi, Yeşil Kimya ve Yeşil Mühendislik, Mühendislik Eğitimi, Yönetim Sistemleri (Kalite, Enerji, Çevre, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği), Toplumsal Sorumluluk Projeleri (TSP). Hacettepe Üniversitesi’nde başladığı akademik kariyeri, 1984 itibarıyla sekteye uğradığından, 1985-2001 arası özel sektörde çalıştı. 2001-2016 arasında Kocaeli Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde, bu mesainin bir kısmında da Bölüm Başkanı olarak görev aldı. 2011-2014 seneleri arasında Kocaeli Üniversitesi’nde Toplumsal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü yaptı. 2016 Eylül’ünde Barış Bildirisi imzacısı olarak üniversitedeki memuriyetine son verilemesi ile Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin kurucuları arasında yer aldı. “Lojistik Köy Kocaeli’nin Bugünü ve Geleceği” başlıklı sunumunun tanıtım metninden:
“İzmit Körfezi’nde sayıları giderek artan ve kapasiteleri genişleyen limanlar kentin denizle olan bağını gittikçe zayıflatmaktadır. Körfeze giren gemi sayısının artması ile körfez trafiğinin daha da yoğunlaşması ve limanlarda elleçlenen yüklerin karayolları bağlantılarına aktarılması, Köseköy lojistik merkezinin tam kapasite ile çalışmaya başlaması ile İzmit çevresindeki karayollarının araç trafiği yükünün artması kaçınılmazdır. Malzemenin önemli bir kısmı “Tehlikeli Madde” olup, limandan ildeki sanayi tesislerine ve İstanbul’a taşınmaktadır. Araçlar büyük ölçüde İzmit’in içinden geçmektedir. Bu durum, İzmit’i, hatta Kocaeli İli’ni dev bir “Lojistik köy” yapacaktır. Önlem alınmaz ise hem endüstriyel kazalar şeklinde bir anda ortaya çıkan olayların yanı sıra uzun erimde ortaya çıkan çevresel sorunların da kendini göstermesi kaçınılmazdır.
Yer: MSGSÜ Fındıklı Kampüsü / Video Konferans Salonu
edebiyathaber.net (30 Ekim 2017)