Mustafa K. Erdemol’un Kitap Kokusu adlı deneme kitabı, Can Yayınları etiketiyle Kırk Merak dizisinden yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Deneyimli gazeteci Mustafa K. Erdemol daha çocukluğunda kokusuna kapılmış kitapların. Büyüdükçe de dört yanını sarmış bu koku, koyu bir okuma tutkusuyla her fırsatta kitapların dünyasına eğilmiş. İyi okur olmanın peşinde, yıllar boyunca tuttuğu notların, biriktirdiği tarihî anekdotların, bizzat kendi tatlı hatıralarının kendine has karışımlarından mürekkep denemeler yer alıyor Kitap Kokusu’nda. Bir nevi kırkambar: Türk ve dünya tarihinden, Doğu ve Batı kültüründen, zamanın farklı noktalarından hepimizin aşina olduğu ya da bazılarımızı şaşırtacak pek çok detay akıp gidiyor sayfalarda. Anlık bir kokunun cezbettiği, aşçıları olduğu kadar oburları da doyuracak, mutlu edecek bir kitap.
***
Yazılı kâğıdın neden güzel koktuğunu, o kâğıdı koklamış olmanın bana neden zevk verdiğini hâlâ bilmiyorum. Ama bunun bir bağımlılık olduğunu kabul ediyorum. Matbaa, mürekkep, kâğıt kokusunu sevmenin ne olduğunu herkes anlamayabilir.
#okumatutkusu #kitapyurdu #dünyaedebiyatı #türkedebiyatı #matbaa #hayalgücü #merak
Kitap Kokusu’na ilgi duyanlar bunları da sevecektir: James Wood: Hayatın En Yakın Benzeri; Celal Üster: Bir “Çevirgen”in Notları; Mehmet Anıl: Kediler, İnfazlar ve Hayaletler Üzerine; Ertuğ Uçar: Woolf’un İzinde, Fernando Báez: Kitap Kıyımının Evrensel Tarihi,
Enrique Vila-Matas: Portatif Edebiyatın Kısaltılmış Tarihi, Mahmut Yesari: Bâbıâli Hatıraları
MUSTAFA K. ERDEMOL
1961’de İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi’nde Felsefe, Londra Middlesex Üniversitesi’nde Politika ve Uluslararası İlişkiler eğitimi gördü. 1979’dan beri gazetecilik yapıyor. Çeşitli dergi ve televizyonlarda çalıştı ve uzun süre Cumhuriyet gazetesinin İngiltere temsilciğini yaptı. Yurda döndükten sonra aynı gazetenin dış haberler servisinde editör, bir süre BirGün’de dış haberler şefi olarak çalıştı. Halen Cumhuriyet gazetesinde editör olarak görev yapıyor. Yayımlanmış kitapları şunlardır: Lordlar Kamarası’nda Taranmak Yasak, Bushçağı Yazıları, Aklını Yitiren Türkiye, Deri Değiştirmeden Yaşamak, Suriye Denklemi, Gezi Parkı Direnişi: “Küçük Bahçede Büyük Kıyamet”, Hanzala’ya Mektuplar, Dış Politikada İflasın Arka Planı.
edebiyathaber.net (16 Mayıs 2019)