Jamie Bartlett’in “Radikaller” adlı kitabı, Esengül Ayyıldız çevirisiyle Mundi tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Başımıza Brexit ve Trump’ı getiren anti-politik isyanın içyüzü…
Evening Standard
Son birkaç yılda dünya beklenmedik biçimde değişti. Radikal düşünce ve grupların gücü giderek artıyor. Eskinin aşırısı artık alışıldık oldu. Peki politik uçlarda hayat neye benziyor? Radikallerin asıl gücü nereden geliyor?
Radikaller, günümüzün yaşam biçimine alternatifler bulmaya çalışan hareketleri incelerken, bizi aşırı uçlardakilerin tuhaf ve heyecanlı hayatına dahil ediyor. Madenlere yapılan şafak baskınlarından internetin karanlık köşelerine uzanan günümüzün en gizli ve etkili hareketleri; ölümsüzlük arayışındaki tekno-fütüristler, sınırları kapatmak isteyen aşırı sağcılar, dünyanın doğal kaynaklarını korumak için her yolu mubah gören militan çevreciler, yeni ülkeler kuran liberterler, kendi kendine yeten kooperatiflerin mikro-toplumları, topluma güçlü halüsinojenler yoluyla şifa vermeyi deneyen önderler…
Radikal politika ve teknoloji alanında günümüzün en önemli düşünürlerinden biri olan Jamie Bartlett, bu hareketleri yönlendiren insanlar ve düşüncelere dair şaşırtıcı bir perspektifin yanı sıra başka bir gerçeği de ortaya koyuyor: Radikaller belki de sadece dünyadaki derin huzursuzluğun semptomları değil, gelecek için en akla yakın modelleri sunan kişilerdir.R
Tür: İnceleme
Sayfa sayısı: 296
Fiyat: 35,50 TL
JAMIE BARTLETT, Çevrimiçi toplumsal hareketler ve teknolojinin toplum üzerindeki etkisi üzerine uzmanlaşmıştır. Uluslararası medya kuruluşlarında yorumculuğun yanı sıra, Demos adlı düşünce kuruluşunda Sosyal Medya Analiz Merkezi direktörü olarak çalışmaktadır. Radikaller’den önce, 2014’te yayımlanan The Dark Net (Karanlık Net) adlı bir kitabı daha bulunmaktadır.
ESENGÜL AYYILDIZ, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İletişim Bilimleri Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamlamıştır. 7 Şubat 2017 tarihli 686 No’lu KHK ile üniversiteden ihraç edilmeden önce Mersin Üniversitesi Medya Kent Kültür Doktora Programı’nda misafir öğretim üyesi ve Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü öğretim üyesiydi.
edebiyathaber.net (7 Eylül 2020)