Türkiye Yayıncılar Birliği’nin, yayıncılık dünyasının gelişmesine katkı sağlamak amacıyla ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda düzenlediği eğitimlere bir yenisi daha eklendi: Online Düzeltmenlik Atölyesi 19-30 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Uzun yıllardır farklı yayınevlerinde editör ve düzeltmen olarak çalışan Dr. Erkan Irmak’ın eğitmenliğinde yürütülecek atölyede, bir düzeltmenin bilmesi gerekenler hem teorik hem de uygulamalı olarak anlatılacak. Eğitim sonunda Türkiye Yayıncılar Birliği Eğitim Sertifikası verilecek Online Düzeltmenlik Atölyesi’ne son başvuru tarihi 17 Eylül.
Türkiye Yayıncılar Birliği, 2012’den bu yana sürdürdüğü Yayıncılığa Giriş, Editörlük, İleri Editörlük, Yayıncılıkta Pazarlama-Satış eğitimleriyle Türkiye yayıncılığına nitelikli insan gücü katkısı vermeye devam ediyor. Koordinatörlüğünü Sevengül Sönmez’in yaptığı yayıncılık eğitimleri, alanın ihtiyaçlarına çözüm üretmeye devam ederken yayıncılık profesyonellerinin de bir araya gelmesini sağlıyor. İhtiyaçlar ve talepler doğrultusunda şekillenen eğitimlere, eylül ayının ikinci yarısında Online Düzeltmenlik Atölyesi de ekleniyor.
Zoom üzerinden online olarak yürütülecek Online Düzeltmenlik Atölyesi, 19-30 Eylül 2020 tarihleri arasında 3’er saatlik 4 oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Dersler, 19 ve 26 Eylül Cumartesi günleri 10.00-13.00 saatleri arasında; 23 ve 30 Eylül Çarşamba günleri ise 17.00-20.00 saatleri arasında yapılacak. Yayınevlerinde bu alanda çalışmak isteyenlerin, editörlerin, basılı ya da dijital mecralarda yazı işleriyle uğraşanların katılımına açık olan atölyenin kontenjanı 15 kişiyle sınırlı.
Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından belirlenen düzeltmenlik meslek standartlarını içeren Online Düzeltmenlik Atölyesi’nde, herhangi bir yazıyı düzeltmenin kuralları anlatılırken farklı türlerdeki metinlerin ihtiyaçlarına yönelik bilgiler de uygulamalar eşliğinde aktarılacak. Dr. Erkan Irmak’ın eğitmenliğinde yürütülecek atölyenin son dersine, Yapı Kredi Yayınları’nda uzun yıllardır çalışan deneyimli düzeltmen Filiz Özkan konuk olarak katılacak. Özkan, deneyimlerini paylaşacağı “Düzeltmenin hayatı, sorunları, tecrübeleri” başlıklı bölümde katılımcıların, mesleğin değişen yönlerini görmelerini sağlayacak.
Son başvuru tarihi 17 Eylül 2020 Perşembe olan Online Düzeltmenlik Atölyesi’yle ilgili detaylı bilgilere ve ön kayıt formuna internet sitesinden ulaşılabilir.
İletişim: 0212 512 56 02
Bilgi için: [email protected]
edebiyathaber.net (16 Eylül 2020)