Alp Gökalp’in yazdığı “Alfabe Bulutu” serisinin ilk iki kitabı, 7 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Genç okurlar için kaleme aldığı çok sevilen kitaplarıyla tanınan Alp Gökalp, bu kez çocukları alfabenin başrolünü oynadığı bir seriyle buluşturuyor: “Alfabe Bulutu” ilk iki kitabıyla şimdi raflarda! 7 yaş ve üstü tüm çocuklar için hazırlanan bu seri, hız kesmeden Can Çocuk raflarında okurla buluşmaya devam edecek.
“Alfabe Bulutu 1” / S Sessizce Mırıldandı: Ya Başkası Olsaydım?
Çok uzun zaman önce, insanlar yazmaya ihtiyaç duyduklarını anladılar. Ancak bunu nasıl yapacaklarını bilmiyorlardı. Tam o sırada, dünyaya en yakın bulut olan Alfabe Bulutu’nda yaşamlarını sürdüren harfler, insanlarla iletişime geçip onlara yazıyı öğrettiler. Alfabe Bulutu’nun düzenli ziyaretçilerinden Alp Gökalp, bu dizide bizlere bazı bulut sakinlerinin hikâyelerini anlatıyor…
S harfi, hayatını çok sıradan ve sıkıcı bulmaya başlamıştı. Evi, bahçesi, giysileri, günlük alışkanlıkları… Her şey ona basit ve zevksiz geliyordu. Bir yandan da Alfabe Bulutu’nun en saygın harfi A’nın görkemli hayatını yakından takip ediyor, onun gibi yaşamanın hayalini kuruyordu. Sonra düşündü… A ile yer değiştirse, mutlu olabilir miydi?
Resimleyen: İpek Konak
Sayfa: 68
Fiyatı: 17,50 TL
“Alfabe Bulutu 2” / Ü Avazı Çıktığı Kadar Bağırdı: Noktalarım Olmadan Ne Yapacağım?
Herkes küçük harf ü’den yaka silkiyordu, çünkü ü diğer harflerin en zayıf yönlerini bilir, onlarla dalga geçerdi. Karşısındakinde ne keyif bırakırdı ne de özgüven. Sürekli yapacağı şakaları düşündüğü için, arkadaşlarının ondan uzaklaştığını bile fark etmemişti. Bir gün, düşüp noktalarını kırdı! Şimdi ne yapacaktı? Noktasız bir ü düşünülemezdi ki…
Resimleyen: Onur Karadağ
Sayfa: 68
Fiyatı: 17,50 TL
“Bundan çoook uzun zaman önce, insanlar konuştuklarını unutmamak ve konuşamadıklarını paylaşmak için yazmaları gerektiğini keşfettiler. Fakat nasıl yazı yazılacağını bilmiyorlardı.
İşte tam o sırada, dünyaya en yakın bulutta yaşamlarını süren harfler, insanlarla iletişime geçti.
Alfabe Bulutu’nun ileri gelenleri, insanlara beraber çalışmayı teklif etti. İnsanlar yazmak için Bulut’taki harflerden, noktalamalardan, işaret ve sembollerden destek alacak, böylece Alfabe Bulutu’nda yaşayanlar hem kendilerini daha önemli hissedecek, hem de dünyayla ticaret yapacaklardı(…)
Alfabe Bulutu’yla dünya arasındaki en önemli fark, Bulut’ta yaşayanların attıkları her bir adıma dikkat etmek zorunda olmalarıydı.
Alfabe Bulutu’nun sakinleri, bir mekanizmanın çarkları gibi birbirlerine bağlı çalışırdı ve yaşadıkları en ufak bir problem, gözden kaçırdıkları bir yanlışlık, unuttukları küçücük bir ayrıntı, dünyada onarılması çok güç bir soruna yol açardı.
İşte bu seride okuyacaklarınız, attıkları adımlardan birine dikkat etmeyen bazı Bulut sakinlerinin hikâyeleri…”
Alp Gökalp
1977’de Bursa’da doğan Alp Gökalp, lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara İletişim Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, FHM, National Geographic gibi dergilerde editörlük yaptı. 2003’te Londra’ya
taşındı, Hackney Learning Trust için çeşitli etnik kökenlerden gelen çocuklara eğitim danışmanlığı yaptı. Bir yandan da The Guardian gazetesinin Positive Action Scheme programını tamamlayarak,
gazetenin etnik toplum haberleri için muhabirlik yaptı. Berlin Freie Universität’te uzaktan Görsel Antropoloji (MA), Goldsmiths Üniversitesi’nde de Antropoloji (MRes) programlarını bitiren yazar, 2013’te Türkiye’ye döndü. Farklı yaşlardan çocuklar için kitaplar yazmanın yanında çocuk kitapları editörlüğünü sürdüren Alp Gökalp, İstanbul’da yaşıyor.
Alp Gökalp’in Can Çocuk Yayınları’ndan Çıkan Kitapları:
Alfabe Bulutu 1 / S Sessizce Mırıldandı: Ya Başkası Olsaydım? • Alfabe Bulutu 2 / Noktalarım Olmadan Ne Yapacağım? • Anneannemin Güzel Çiçekleri
edebiyathaber.net (28 Nisan 2021)