Cem Mumcu’nun “Ölmeden Önce Mümkünse Yaşamanız Gereken Bir Hayat” isimli kitabı Okuyan Us Yayınevi’nden yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
Cem Mumcu’nun, ‘dialogger’ isimli Youtube söyleşileri üzerine kaleme aldığı “Ölmeden Önce Mümkünse Yaşamanız Gereken Bir Hayat” okuyucusuyla buluştu.
Yazar, yayıncı ve psikiyatrist Cem Mumcu’nun, ‘dialogger’ isimli Youtube söyleşileri üzerine kaleme aldığı “Ölmeden Önce Mümkünse Yaşamanız Gereken Bir Hayat”, sıradan dünyadan bahsedip okuyucusunu o sıradanlıktan çıkarmak için farklı bir bakış açısına davet ediyor. Okuyan Us Yayınevi tarafından yayımlanan ve 5 Temmuz’da okuyucuları ile buluşan kitap; üniversite öğrencisinden iş hayatındaki bireye, üst düzey yöneticiden geleceğini düşünen ebeveyne kadar geniş bir kitleye hitap ediyor.
Psikiyatride artistik yaratıcılık ve duygu durum ile ilgili bilimsel araştırmalar yapan ve bu alanda birçok kitabı bulunan Cem Mumcu, ‘dialogger’ isimli Youtube söyleşileri üzerine kaleme aldığı “Ölmeden Önce Mümkünse Yaşamanız Gereken Bir Hayat” kitabını okurlarıyla buluşturdu.
Kaygılarımla nasıl başa çıkacağım? Öfke kontrol edilebilir bir şey mi? Neden aldatılıyoruz? Neden aldatıyoruz? Aşk gerçekte nedir? İnsan neden gider? Gerçekten kaçabilir miyiz? Teknoloji ve sosyal medya bize ne yapıyor? Tüm bu soruları ve daha onlarcasını, birbirinden farklı yaşlardan, mesleklerden, geçmişlerden, cinsel kimliklerden gelen ‘oyun arkadaşları’, ‘dialogger’ isimli Youtube söyleşilerinde Cem Mumcu’ya sordu. Yanıtlar aldı, yeni sorularla karşılaştı. Sonucunda bütün bu söyleşiler dev bir kitaba dönüştü.
Dialogger ilk sezonunun 50’yi aşkın bölümü Cem Mumcu kitabının oluşumuna gönül veren bir ekip tarafından defalarca kez izlenip deşifreleri çıkartılarak oluşturuldu. Söyleşilerde 100’e yakın birbirinden farklı insanın sormuş olduğu soruların tamamı titizlikle dinlenerek kitaba alındı. Büyük bir ekip çalışması ve emeğin eseri olan Cem Mumcu’nun 18. kitabı, Türkiye’nin dört bir yayınındaki kitabevlerinde ve Okuyan Us Yayınevi’nin resmi online sitesinde satışta.
Cem Mumcu Hakkında
1966 Akçaabat doğumludur. Çok erken yaşta okumaya ve yazmaya başladı. Hayatı kitap ve edebiyatın etrafında dönüp durdu. Tıp Fakültesini bitirdiğinde kendisini ‘çuvala tıkılmış gibi’ hissetti. ‘Çuvaldaki delik’ dediği psikiyatriden başını dışarı uzattı. Psikiyatride de artistik yaratıcılık ve duygudurum ile ilgili bilimsel araştırmalar yaptı. Şiir, öykü, roman, deneme ve eleştiri türlerinde eserler üretti. Mumcu’nun yazarı olduğu on yedi, editörlüğünü yaptığı altı kitabı ve yayımladığı üç dergi bulunmaktadır. Makber isimli romanı bugüne dek dokuz dile çevrilirken, Hassas Ruhlar Terazisi kitabı bu yıl İspanyolca La Balanza De Las Almas Sensibles ismiyle yayımlanmıştır. Hiçbir ödüle eser göndermemiştir. Doruktakiler 2004 Öykü Yazarı Ödülü kendisine verilmiştir. Televizyonda yer aldığı iki kavramsal yapım; Kısa Devre ve Kime Göre Neye Göre programları nitelikli içerikleriyle önemli bir yer tutmuştur. Cem Mumcu “Sandığınız Değilim, Sandığınız Şeylerden Hiçbiri Değilim, Sandık da Değilim!” isimli ilk kişisel sergisini Aralık 2016’da, “Zoraki Yolculuk” isimli ikinci sergisini ise Aralık 2017’de açmıştır.
Kitapları; Üçüncü Sayfa Güzeli/Binbir İnsan Masalları-1 (2001, Okuyan Us Yayınevi), Muallakta, Araf’ta ve Düşlerde/Binbir İnsan Masalları-2 (2002, Okuyan UsYayınevi), Sahici Aşklar Külliyatı/Binbir İnsan Masalları-3 (2003, Okuyan Us Yayınevi), Hassas Ruhlar Terazisi/Binbir İnsan Masalları-4 (2005, Okuyan Us Yayınevi), Hayat Gerçeğe Perde/Binbir İnsan Masalları-5 (2008, Okuyan Us Yayınevi), Karmakarışık Sarmaşık/ Binbir İnsan Masalları-6 (2016, Okuyan Us Yayınevi), Binbir İnsan Masalları 1-139 (2012, Okuyan Us Yayınevi), Makber (2002, Okuyan Us Yayınevi), Hayat Kırıklığı (2002, Okuyan Us Yayınevi), Kendine Bakma Kitabı (2011, Okuyan Us Yayınevi), Başladıysa Biter, O Yüzden Güzel (2015, Okuyan Us Yayınevi), Desen mi, Demesen mi (Selçuk Demirel ve Yıldırım B. Doğan ile birlikte; 2001, Okuyan Us Yayınevi), Terapi Şeysi (Yıldırım B. Doğan ile birlikte; 2001, Okuyan Us Yayınevi), Edebiyatta Demans (Ali Babaoğlu ile birlikte; 1999, Okuyan Us Yayınevi), OKB ve Depresyon (1998, Okuyan Us Yayınevi), Kadın ve Depresyon (Peykan Gökalp ve Suzan Saner ile birlikte; 2002, Okuyan Us Yayınevi), Yaşlılık ve Depresyon (Çağrı Yazgan ile birlikte; 2002, Okuyan Us Yayınevi), Türkiye’nin Çıplak Tarihi (Editör; 2004, Okuyan Us Yayınevi), Cinsel Öyküler (Editör; 2001, Okuyan Us Yayınevi), Deli Öyküler (Editör; 2002, Okuyan Us Yayınevi), Kahramanlar Kitabı (Nida Nevra Savcıoğlu ile birlikte; 2004, Okuyan Us Yayınevi), Artrit ve Sanat (Editör; 2001, Okuyan Us Yayınevi), Bakırköy Akıl Hastanesi’nin Gizli Tarihi (Editör; 2009, Okuyan Us Yayınevi)
edebiyathaber.net (9 Temmuz 2021)