En son okuduğunuz kitabın adı nedir? İzlenimlerinizi öğrenebilir miyiz?
Görünüre Dair Küçük Bir Teoriye Doğru Adımlar. Yine harika perspektifler sunan hayranlık duyarak okuduğum bir John Berger kitabı.
Son okuduğunuz kitapta, en beğendiğiniz cümle ya da alıntı nedir?
“Günümüzde her yanda bol miktarda imge var. Daha önce hiç bu kadar çok şey incelenip seyredilmemişti. Her an, gezegenin ya da ayın öte yüzünde nesnelerin nasıl göründüğüne bir göz atabiliyoruz. Görüntüler şimşek hızıyla kaydedilip aktarılıyor. Ancak bununla, bir şey masum bir biçimde değişti. Eskiden görüntüler elle tutulur gövdelere ait olduklarından bunlara fiziksel görüntü derdik. Şimdi her şey uçucu. Teknolojik yenilikler görüneni var olandan ayırmayı kolaylaştırdı. Ve bu tam da yürürlükteki sistemin efsanesinin sürekli olarak sömürmesi gereken şey. Görünümleri kırılmalara dönüştürüyor, birer serap gibi: Işık değil iştah kırılmaları, aslında tek bir iştahın kırılmaları, hep daha fazlasını isteyen iştahın.”
Yeni bir kitaba başlamadan önce arkadaşınızdan mı tavsiye alırsınız, kitap eklerinden mi yararlanırsınız yoksa tamamen sezgilerinizle mi hareket edersiniz?
Sezgiler daha yön verici olsa da hepsinden yararlanıyorum.
Keşke bu kitabı ben yazsaydım dediğiniz bir kitap var mı?
Okurken etkilendiğim, özellikle yazının sınırlarını yoklayan kitaplarda bir anlığına da olsa içimde bu hissi duyuyorum.
Yazdıklarınızı ilk olarak ne zaman gün ışığına çıkardınız ve ilk kimlere okuttunuz?
On yaşımda aileme okuduklarımı saymazsak, 2016’da öykü yazmaya başladım yazdıkça da eşimle paylaştım.
Belirli yazma alışkanlıklarınız var mı? Gürültülü bir yerde mi yoksa sessiz bir ortamda mı yazmaktan hoşlanırsınız?
Belirli bir yazma alışkanlığım yok, çoğunlukla az gürültülü bir ortamda yazdım öykülerimi. Günün sessiz kalan kısmında genellikle dinlenmeye ihtiyaç duyduğumdan, yazmayı neredeyse hiç denemedim.
edebiyathaber.net (10 Eylül 2021)