Suzi Amado’nun yazdığı, Nesibe Çelebi’nin resimlediği “Sakura Baharı Bekliyor”, 3 ve üzeri yaş grubu için Doğan Çocuk etiketiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden
Mindfulness kişinin an be an deneyiminin farkında olmasıdır. Kişi, deneyimini olduğu gibi kabul eder. Deneyimine içten bir merak ve şefkatle yaklaşır. Çocuklar doğal olarak anda yaşarlar ve hem iç dünyalarına hem de çevrelerine merakla yaklaşırlar.
Büyüdükçe bu becerimizi bir miktar kaybederiz. Mindfulness, çocukların anda kalma becerilerini içselleştirmesini ve kaybı azaltmalarını destekler. Aynı zamanda meraklarını canlı tutar. Mindfulness çalışmaları, dikkati etkin kullanmakla da ilişkilidir. Çocukların daha uzun süre odaklanabilmesini destekler. Zor bir deneyimle karşılaştıklarında onu olduğu gibi kabul etme becerisi kazanmalarına katkıda bulunur. Çocuk, bu sayede zor deneyimleri daha rahat karşılar ve onlarla daha kolay baş edebilir.
Geçicilik mindfulness’ın temel kavramlarından biridir. Mutlu olduğumuz zamanlar nasıl geçtiyse üzgün, öfkeli olduğumuz zamanlar da geçer ve biz içsel deneyimimizin dönüşeceğini bilerek bunu daha kolay kabul ederiz. Bu kitapta da Sakura geçicilik kavramıyla tanışarak hayatı ve kendini olduğu gibi kabul etmeyi öğreniyor.
Sonbaharın gelmesiyle minik ağaç Sakura’nın içini de bir hüzün kaplar. Çiçekleri dökülmüş, yaprakları rüzgârda savrulmuş ve çevresinde oyunlar oynayan çocuklar gelmez olmuşlardır. Bir gün yine eski güzel günleri düşünüp ağlarken bir zürafa onu görür ve minik ağaca derdini sorar. Sakura da zürafaya içini döker. Zürafa uzun boynunu uzatarak arkadaşı buluta olanları anlatır ve ona akıl danışır. Bulut da onlara her şeyin gelip geçtiğini, soğuk ve yalnız günlerin de geçeceğini, baharın tekrar geleceğini söyler. Sadece sabırla beklemeleri gerektiğini söyler. Sakura artık kendini o kadar da kötü hissetmiyordur. O günden sonra Sakura, zürafa ve bulut arkadaş olurlar.
edebiyathaber.net (23 Ağustos 2022)