Morihei Ueshiba’nın Barış Sanatı adlı kitabı, Athica Yayınları tarafından Zeynep Bilgin çevirisiyle yayımlandı.
Tanıtım bülteninden:
“Dünya dramatik bir şekilde değişmeye devam edecek, ancak kavga ve savaş bizi tamamen yok edebilir. Şu anda ihtiyacımız olan şey çekişme değil, uyum teknikleridir. Savaş Sanatı değil, Barış Sanatı gereklidir.”
Aikido’nun kurucusu, O’sensei adıyla anılan büyük üstat Morihei, bir savaşçı olarak yenilmez olmasına rağmen kavgadan, savaştan ve her türlü şiddetten nefret eden bir barış adamıydı.
Kişisel ilişkilerde, toplumla etkileşimimizde, çalışırken ve iş hayatında, doğayla mücadele ederken, yani yaşamımızın her alanında ilham alabileceğimiz yaratıcı bir zihin-beden disiplini olan ve Morihei’nin öğretisini aktaran Barış Sanatı, her yönden saldırganlıkla üzerimize gelen çağımızla başa çıkmanın da pratik bir yolu…
Morihei’nin konuşmalarından, şiirlerinden, kaligrafilerinden ve sözlü gelenekten derlenerek oluşturulan Barış Sanatı’ndaki kısa ve özlü öğretiler Ueshiba’nın öğrencisi olan ünlü Aikidocu John Stevens tarafından derlenmiş ve çevrilmiştir.
Morihei Ueshiba’nın felsefeni anlatan, Zeynep Bilgin’in dilimize çevirdiği Barış Sanatı Athica Yayınları’ndan çıktı.
Herkes barış için bir savaşçı olabilir
Arka Kapak Yazısı:
Japon dövüş sanatı Aikido’nun kurucusundan korkusuzluk, şefkat ve doğa üzerine ilham verici öğretiler
Savaşçının gerçek yolu şefkat, bilgelik, korkusuzluk ve doğa sevgisine dayanır. Japon dövüş sanatı Aikido’nun kurucusu büyük üstat Morihei Ueshiba da öğrencilerine bunları öğretmişti.
Aikido, Ueshiba’nın “Barış Sanatı” adını verdiği bir zihin-beden disiplinidir. Çatışma karşısında zafere ulaşmak için şiddet içermeyen bir yol sunar ve Aikido ilkeleri özel hayatımızdan toplumsal konulara dek hayatta karşılaştığımız tüm zorluklara uygulanabilir.
Aikido felsefesi yalnızca bu dövüş sanatıyla ilgilenenler için değil hayat savaşçısı olan tüm insanlar içindir.
edebiyathaber.net (16 Ekim 2023)