KİK Wellbeing’in kurucusu Ceren Onurlu’nun kaleme aldığı “İyi Oluş Günlüğü”, hayatlarının sekteye uğradığını hissedenler için sağlıklı bir rota oluşturan, bu rota içine de pek çok konu başlığından oluşan bir günlük yerleştirerek kişinin yoluna devam etmesine yardımcı olan bir kitap.
“Kiminin doludizgin yaşarken kimimiz yalnızca buradaki zamanımızı doldururuz. Kimisinin bir gözü hep saatte, bir eli hep kapıda, aklı hep yolun sonundayken; kimisi tüm hücreleriyle bulunduğu yeri doldurur. Varlığının altını kalın kalemlerle çizer; bir anlam bulur ve onu paletindeki renklerine boyar. Yağmurda kalbini yıkar, güneşle yanaklarını ısırır, geceleri yolunu kaybeder, gün doğduğunda yeniden yola koyulur. Peki ya sen? Yaşıyor musun yoksa sadece nefes mi alıyorsun? Kalbinin attığını, damarlarındaki kanın aktığını hissediyor musun? Yaşamanın iyi-kötü, acı-tatlı tüm tatları dilinin ucunda mı? Var olmasının bazen yumuşak, bazen sert rüzgârı hücrelerinde geziyor mu? İçini gıdıklıyor mu? Sonsuz olasılıklar denizinde, birbirine denk olmayan dalgalar seni heyecanlandırıyor mu? Hiç düşündün mü? Varlığının anlamını tüm hücrelerinde hissettiğinde, hayatın nasıl bir görüntüye bürünüyor?”
Yaşamın bir bütün olduğuna, onun en ufak sarsıntıda yerle bir olduğu düşüncesi kafamıza yerleştiğinde inanırız. Küçük bir sendelemede tüm dünya üzerimize yıkılmış gibi gelir. Parmağımızın ucunu yaksak yanlışlıkla, yataktan çıkamayız. Her şey yarıda kalır, biter. Ve tekrar başlamaya mecalimiz kalmaz ya da nereden başlayacağımızı bilemeyiz. KİK Wellbeing kurucusu Ceren Onurlu’nun yazığı Destek Yayınları etiketiyle yayımlanan “İyi Oluş Günlüğü”, yolda kalanlara, yeniden başlayanlara, atacağı o sihirli adım için destek olmaya gönüllü bir kitap. Daha iyi hissederek yaşayabilmenin, yalnız olmadığınızı her an hatırlatmak amacıyla kaleme alınan “İyi Oluş Günlüğü”, kaliteli, mutlu, huzurlu bir hayatın anahtarını bir günlükle okura bırakarak, bu yolda onu yalnız bırakmayacak adımları beraber atmanın coşkusunu da içinde taşıyor. Yazar Ceren Onurlu’nun akışta olma hali, uyanış, kabullenme, farkındalık gibi konularla okuru “hatırlama” çemberi içinde yönlendirdiği kitap, bir ev ödevi gibi verilen günlükle kişinin içinde kendini rahatsız eden ne varsa dışarı çıkmasını sağlıyor. Farklı bölümlere ayrılan günlüğün içindeki başlıklar, tekrarlandıkça rahatsızlık duyulan hislerin üzerinde gelişen hakimiyet, yine kişi üzerinde bir rahatlama yaratırken, bu yöntemlerle okur kendi yönünü çizip yoluna daha kendinden emin bir şekilde devam ediyor.
“İyi Oluş Günlüğü”, her ne kadar sekteye uğrayan yaşamını doğru bir yöne çevirecek bir anahtar uzatmış gibi görünse de asıl anahtarın kişinin kendinde olduğunu her zaman hatırlatan, ona omuz veren, yalnız olmadığını hissettiren bir kitap.
edebiyathaber.net (4 Ocak 2023)