Türkiye Yayıncılar Birliği, yayıncılığı meslek edinmeyi düşünenlere ve yayıncılık sektörü çalışanlarına yönelik farklı konu ve seviyelerde sertifika programları düzenlemeye devam ediyor.
Yeni programlarla güncellenen atölye ve eğitimlerde, yayınevi yöneticileri, çalışanları, telif ajanları, çevirmenler gibi sektörün çeşitli dallarındaki uzmanlar da bilgi ve deneyimlerini aktarmakta.
Yayın Tasarımı-Tipografi Atölyesi Bu Cumartesi Başlıyor
Tasarımcı Geray Gençer tarafından yüz yüze ve uygulamalı olarak yürütülecek olan bu atölye temel tasarım eğitimine sahip, yayıncılık alanında tipografi becerilerini geliştirmek isteyen katılımcılar için uygun. Atölye projesi katılımcıların kavramsal düşünme yeteneklerini tipografiyle ifade etmelerini amaçlamakta.
Kayıt olmak ve detaylı bilgi için>>>
Araştırmadan Üretime Resimli Kitaplar
Bu atölye çalışması, resimli kitaplar alanındaki çağdaş araştırmalara dair bilgi paylaşımında bulunmayı amaçlamakta. Alandaki araştırma ve üretim arasındaki destekleyici bağ ile yeni kitap oluşumlarına fayda sağlanması hedeflenmekte. Atölye süresince seçilmiş örnekler üzerinden incelenen vaka çalışmaları, kitapların hazırlık süreçlerine, görsel ile metin ilişkisine ve resimli kitapların farklı özelliklerine dikkat etmemizi destekleyecek. Koç Üniversitesi öğretim görevlisi Doç Dr. Ilgım Veryeri Alaca tarafından çevrimiçi verilecek atölye toplam 5 hafta sürecek.
Çocuk kitapları resimleme konusunda çalışan ve mesleğe yeni başlayan grafiker, illüstratör ve editörler bu atölyeye katılabilirler. İlgili alanlardan (grafik, edebiyat, resim) yeni mezunlar ve kariyerinde çocuk kitapları yayıncılığında bir yön çizmek isteyenlerin katılımına açık.
Kayıt olmak ve detaylı bilgi için>>>
edebiyathaber.net (24 Ocak 2024)