María Martinón-Torres’ten insanın kusurluluğuna dair bir sorgulama “Homo Imperfectus”

Nisan 6, 2024

María Martinón-Torres’ten insanın kusurluluğuna dair bir sorgulama “Homo Imperfectus”

María Martinón-Torres’in Homo Imperfectus – Kusurlu İnsan adlı kitabı Beyaz Baykuş Yayınları tarafından Gaye Solano Amador – Ezgi Şayan çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Ölüm, yaşlanmak, korkular, akıllı olmanın sonuçları, kanser, ergenlik, arkadaşlık, şiddet…

Herkesi en az hayatının bir döneminde korkutan konuları bilimsel ve sosyolojik olarak değerlendirildiği Kusurlu İnsan ile bambaşka bir bakış açısına hazır mısınız? İnsan, bunları evrimi boyunca nasıl ele aldı? Evrimimize nasıl etkisi oldu?

Tıp doktorluğunun yanı sıra antropoloji alanında da uzmanlaşmış, bir yandan da İnsan Evrimi Ulusal Araştırma Merkezi’nin (CENIEH) direktörü olan Dr. Maria Martinon Torres’in uzun yıllar araştırarak ortaya koyduğu tüm dünyada yankı uyandıran Homo Imperfectus, Kusurlu İnsan şimdi Beyaz Baykuş etiketiyle tüm kitapçılarda!

Arka Kapak Yazısı:

HASTALIKLAR VE TRAVMALAR ZAYIFLIK DEĞİLDİR, İNSANIN DİRENCİNİN VE DAYANIŞMASININ DOKUNDUĞU BÜYÜLEYİCİ BİR HİKAYEDİR.

Hastalıklar, Homo Sapiens tarihinin büyük sessiz kahramanlarıdır. İnsanlığın biyolojik kusurlarının birçoğu, hayatta kalma stratejimizi eleveren anahtarlardır. Bu kusurlar sadece ölümün ve yıkımın tarihini anlatmaz bize, aynı zamanda insanın büyüme ve ilişki kurma macerasının büyüleyici bir anlatısıdır.

Kendisini insan evrimi araştırmalarına adamış, yüzlerce bilimsel makaleye imza atmış, sosyal bilimler alanında dünyaca haklı bir üne sahip Dr. María Martinón-Torres, bu kitapta bizleri biyolojimizin en karanlık köşelerini araştırmaya davet ediyor. Kusur olarak nitelendirdiğimiz şeylerin Homo Sapines’in uyum sağlamadaki başarısının kilit yönlerini sakladığını ortaya koyan Martinón-Torres, insanın evrimsel yolculuğuna bambaşka bir perspektifle bakmamızı sağlıyor.

Evrim teorisinin ışığında insan türünün kanser, enfeksiyonlar, bağışıklık sistemi bozuklukları, kaygı bozukluğu, kardiyovasküler vakalar, nörodejeneratif bozukluklar, yaşlılık ve ölüm korkusu gibi başlıca hastalıklar eşliğinde verdiği bu hayatta kalma mücadelesini şaşkınlıkla ve soluksuz okuyacaksınız.

edebiyathaber.net (6 Nisan 2024)

Yorum yapın