Meditasyonun anavatanı Hindistan’ın çok satanı “İçebakış “ raflarda

Haziran 19, 2024

Meditasyonun anavatanı Hindistan’ın çok satanı “İçebakış “ raflarda

Meditasyonun anavatanı Hindistan’ın çok satanı “İçebakış“ Cemal Can Tarımcıoğlu çevirisi ve Destek Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Tanıtım metninden

Küresel ısınma, salgın, orman yangınları, isyanlar, sosyal yapılar ve yaşam tarzlarının hızla değiştiği dünyada tüm bunların etkisi sağlığımızı, üretkenliğimizi ve nihayetinde mutluluğumuzu ve iç huzurumuzu etkiler. Böyle zamanlarda çoğu insan kendini stresli, aşırı endişeli ve hatta bazı durumlarda depresif hissedebilir.

Swami Purnachaitanya’nın kaleme aldığı İçebakış, endişenizin, stresinizin ve huzursuzluğunuzun kaynağını bulmaya yönelik kişisel yolculuğunuzda size yardımcı olacak ve aynı zamanda bunların nasıl ele alınacağı ve üstesinden gelineceği konusunda da size rehberlik edecek benzersiz bir kitap.

Meditasyon, zihnimizi yönetme ve onu aşma sanatıdır. Kadimdir, zaman içinde kendini kanıtlamıştır ve etkilidir. Sosyal ve mesleki yaşamınızı nasıl etkilediğinden kişisel sağlığınıza, mutluluğunuza, özgürlük ve tatmin duygunuza kadar sayısız faydası vardır. Bu kitap, daha sağlıklı, daha mutlu ve uyumlu bir yaşam için bu derin uygulamayı anlamanız adına kişisel rehberiniz olacak.

Arka kapak yazısı:

“Tereddüt etmeyen, beklentisi olmayan bir zihin meditasyonun ta kendisidir. Yuvasına yani kaynağına geri dönmüştür.” – Gurudev Sri Sri Ravi Shankar

Meditasyon sakinliğe, huzura ve sükûnete uzanan bir yolculuktur. Bu yolculuğun hazinesini sadece kendi içine bakma cesareti olanlar görebilir. Bugünün dünyasında bu bir lüks değil, gerekliliktir.

Dünyaca ünlü yoga, meditasyon ve mantra gurusu Swami Purnachaitanya, gerçek bir meditasyon ustası olan öğretmeni Gurudev Sri Sri Ravi Shankar’dan öğrendiği meditasyon tekniklerini anlatıyor.

İncelikle dokunmuş bu kadim Hint bilgeliği ve teknikleriyle sizler de:

• Zihninizin işleyişini ve onu yönetmeyi öğrenecek

• Dayanıklılık kazanarak enerjinizi anda kalmaya odaklayacak

• Stres, endişe ve zorluklarla başa çıkmada ustalık kazanacak

• Özgürlük ve tatmin duygunuzu güçlendirecek

• Meditasyonun gerçek gücünden faydalanabileceksiniz.

Bu kitap daha sağlıklı, daha mutlu ve uyumlu bir yaşam için kişisel rehberiniz olacak.

Yazar hakkında

Swami Purnachaitanya, yazar, konuşmacı ve dünya çapında birçok kişiye yol gösteren manevi rehberdir. Kendisi aranan bir yoga, meditasyon ve mantra öğretmeni ve etkileyici bir hikâye anlatıcısıdır. Swamiji, Hollanda’da Hollandalı bir baba ve Hintli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi; bu anne, onun Doğu’nun ruhani uygulamalarına, kültürlerine ve felsefelerine yoğun bir ilgi duymasında merkezi bir rol oynadı. Hayatındaki belirleyici an, on altı yaşındayken, Art of Living’in kurucusu Gurudev Sri Sri Ravi Shankar ile tanıştığı zaman geldi. Swamiji, ‘‘Manevi Öğretmen’’ini onda tanıdı. Üniversite eğitimini Hindoloji alanında Sanskritçe uzmanlığıyla tamamladıktan sonra Hollanda’dan ayrıldı ve Veda bilgisi, ritüelleri ve mantralarının ve Veda ilahilerinin okunması konusunda uzmanlaşmak için Hindistan Bengaluru’daki The Art of Living International Center’a (Yaşama Sanatı Uluslararası Merkezi) taşındı. Yüksek bilinç durumunun ve hayatını başkalarına hizmet etmeye adamaya olan bağlılığının bir kabulü olarak Swami (keşiş) unvanını aldı. Purnachaitanya, üstadı tarafından ona verilen isimdir; bilinci (chaitanya) tamamen çiçek açmış (purna) anlamına gelir. Şu anda Art of Living Programları Direktörü olarak görev yapmakta olup çeşitli kişisel gelişim eğitimleri yürütmekte ve Hindistan ve Afrika’da çeşitli hizmet projelerini yönetmektedir.

Yorum yapın