Gümüşlük Akademisi, 2024 yaz dönemi etkinlik programını açıkladı. Programda sinema, tiyatro ve edebiyat atölyelerinin yanı sıra şair küçük İskender’in anısına düzenlenecek olan bir sergi de olacak.
Gümüşlük Akademisi 2024 yaz dönemi etkinlik programı şöyle:
Tiyatro Festivali
Alternatif, bağımsız tiyatroları desteklemek, bu alanda çaba gösteren tiyatro emekçilerine karşılaşma ve buluşma zemini oluşturmak amacıyla 2023 yılında başlatılan Tiyatro Festivali’nin 1 Temmuz’da Latife Tekin’in yazdığı ve Hakan Emre Ünal’ın sahneye uyarladığı Sevgili Arsız Ölüm, Dirmit oyunu ile başladı. 6 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde 4 Temmuz’da Krautzer Sonat, 5 Temmuz’da Mahallemiz Eşrafından ve 6 Temmuz’da HardLove izlenebilecek. Tiyatro gösterimlerinin ardından oyun ekipleriyle söyleşiler de gerçekleştirilecek.
Felsefe Günleri
Gümüşlük Akademisi geleneksel Felsefe Günleri bu yıl 9-14 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek. Gümüşlük Akademisi Vakfı yararına gerçekleştirilecek programın takvimi ise şöyle:
9 Temmuz 11:00 – 13:00 / Melda Yaman
Sınıf Nedir?
Eşitlikçi Toplumlardan Geleceğin Toplumlarına
10 Temmuz 11:00 – 13:00 / Gaye Çankaya Eksen
Doğa Nedir?
İnsansız Doğa Fikrine Karşı: Arne Naess ve Baptiste Morizot Üzerine
11 Temmuz 11:00 – 13:00 / M. Ertan Kardeş
Yasa Nedir?
Yasa, Özgürlük ve Kurumlar
12 Temmuz 11:00 – 13:00 / Ömer Behiç Albayrak
Sanat Nedir?
Modern Dünyada Sanatın İşlevi
13 Temmuz 11:00 – 13:00 / Türker Armaner
Dünya Nedir?
Bilincin Dünya İle Karşılaşması
Film Çalışmaları
Her yıl, farklı bir tema etrafında, sinemacı, sanatçı ve akademisyen konukları, temaya uygun bulunarak seçilen projelerle buluşturacak olan Gümüşlük Akademisi Film Çalışmaları’nın ilki “Kompozit” temasıyla izleyiciyle buluşuyor. Program kapsamında günümüzde anlamını giderek yitiren, kurmaca, belgesel ve deneysel gibi ayrımların ötesinde; hibrit film üretimini önemseyerek, film dilinde yeni yollar arayan yenilikçi sinemacı ve sanatçıların desteklenmesi amaçlanıyor. Sinema alanında çalışan Yasemin Demirci ve Serdar Kökçeoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği akademi, her sene yaratıcı film çalışmalarıyla bilinen bir sanatçıyı belirleyerek, filmlerinden örnekler sunacak. Programda bu sene sinemacı/sanatçı Burak Çevik’i konuk olarak ağırlayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğretim üyesi Ahmet Gürata, yapımcı Dilek Aydın, küratör Merve Elveren ve sanatçı ve yönetmen Zeyno Pekünlü de program kapsamında izleyiciyle bir araya gelecek. Film Çalışmaları, gündüz saatlerinde yeni ve yenilikçi projeler için bir tartışma platformu yaratırken, akşam saatlerinde filmlerin izlendiği bir festivale dönüşecek.
edebiyathaber.net (5 Temmuz 2024)