Ş. Didem Kerimoğlu’nun öykü dünyasını tanımak için

Temmuz 8, 2024

Ş. Didem Kerimoğlu’nun öykü dünyasını tanımak için

Ş. Didem Keremoğlu’nun yeni kitabı Hayat Kaldığı Yerden Mask Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Ş. Didem Keremoğlu’nun yeni kitabı Hayat Kaldığı Yerden Mask Yayınları etiketiyle okurla buluştu. Keremoğlu’nun derin gözlem gücü ve güçlü anlatımıyla hayatın içinden hikayelerin olduğu “Hayat Kaldığı Yerden”, günlük hayatın sıradan anlarında gizlenen olağanüstü hikayeleri gün yüzüne çıkarıyor. Birbiri içinden doğan öykülerin de yer aldığı kurgularda Keremoğlu, insan ilişkilerini, aşkı, kayıpları ve yeniden başlamayı zaman katmanları içinde ve ustalıkla kaleme alıyor. İtiraz ediyor, başkaldırıyor.

Her bir öyküde, okuyuculara tanıdık ama bir o kadar da farklı dünyalar sunuyor.

“Ş. Didem Keremoğlu meselesi olan bir yazar. Hesap yapmadan, ilginç olma kaygısı gütmeden yazıyor. Yalın yazmayı yani zor olanı seçiyor. Özgün bir öykü dili olduğu kuşkusuz. Bir yazarın ihtiyacı olan üç şeye, deneyim, birikim ve hayal gücüne sahip. Öyküleri de tıpkı kullandığı dil gibi başkaldırıyor.”

Cemil Kavukçu

“Dil konusunda oldukça cesur bir öykücü Ş. Didem Keremoğlu. Dille oynarken anlamı elinden kaçırmıyor, bu durum onun dil-anlam bağlamındaki çalışkanlığı kadar arayışını da gösteriyor. İyi bir öykü yazarının dilin içinde kalıp tekrara düşmemesi gerektiğini duyumsatan bu arayış, Keremoğlu’nun kendine yol arkadaşı olarak seçtiği yazarları duyumsatıyor…”

Hülya Soyşekerci

“Son dönemde öykü dünyamızın her yönüyle renklendiğine tanık oluyoruz.

Ş. Didem Keremoğlu da kendine özgü diliyle öykülerindeki tınısıyla kurmacadaki derinliği ve katmanlarıyla öykü dünyamızı renklendirip genişletiyor. Hemen her öyküsünü cesurca kuruyor ve öykü karakterlerine yaratıcı eylem alanları açıyor. Egemen aklın yasaklarına itirazlar geliştirerek şaşırma yetimizi canlı tutuyor. İyi bir öykücüden de bunlar beklenir…”

Aydın Şimşek

Yazar Hakkında
İstanbul doğumlu, Kültür Okulları’nda okudu. Üniversite eğitimini İngiltere’de tamamladı. Uzun yıllar sivil havacılık sektöründe yöneticilik yaptı.

İlk öykü kitabı Yine Hüzzam 2019 yılında, ikinci öykü kitabi Evliliğim Sadist Bir Monolog 2021 yılında okurla buluştu. Öykü, makale ve söyleşileri basılı ve sanal edebiyat dergi ve platformlarında yayımlandı. Ortak kitap ve seçkilerde yer aldı.

edebiyathaber.net (8 Temmuz 2024)

Yorum yapın