Antik Yunan’dan günümüze felsefenin yolculuğu: Felsefe Tarihi serisi yedi kitaba ulaştı

Ağustos 19, 2024

Antik Yunan’dan günümüze felsefenin yolculuğu: Felsefe Tarihi serisi yedi kitaba ulaştı

Felsefe tarihinin Antik Yunan’dan günümüze uzanan yolculuğunu ele alan ve her bir cildinde çağının ruhunu etkilemiş düşünürlerin imzasını taşıyan, ALFA Yayınları’ndan çıkan Felsefe Tarihi serisi yedinci kitaba ulaştı. 

21. yüzyılın en büyük entelektüellerinden yazar, düşünür ve eleştirmen Umberto Eco ile Felsefe Tarihi alanındaki çalışmalarıyla tanınan akademisyen Riccardo Fedriga tarafından hazırlanan Felsefe Tarihi serisi, felsefenin başlangıcından günümüze kadar uzanan geniş bir zaman dilimini ele alıyor.

Her bir cilt ile farklı dönemlere veya felsefi akımlara mercek tutan Felsefe Tarihi serisi, felsefenin kuramsal gelişimi incelemenin yanı sıra farklı disiplinlerle ve yaşam kültürüyle etkileşimini de inceliyor. Okurlar için hayatın birçok alanını ve dinamiğini felsefe ile buluşturan seri, akademik nitelikte bir çalışma olmasına rağmen geniş bir okuyucu kitlesine hitap ediyor.

Erişilebilirlik açısından kapsayıcı bir çalışma olarak Türkçeye Leyla Tonguç Basmacı tarafından çevrilen Felsefe Tarihi serisi, alanında uzman akademisyenler ve filozofların makalelerini bir araya getiriyor. 

edebiyathaber.net (19 Ağustos 2024)

Yorum yapın