James Fenimore Cooper’ın klasikleşen eseri Son Mohikan şimdi genç okurlar için 

Ağustos 27, 2024

James Fenimore Cooper’ın klasikleşen eseri Son Mohikan şimdi genç okurlar için 

James Fenimore Cooper’ın Son Mohikan isimli kitabı The Kitap tarafından Sima Özkan çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

James Fenimore Cooper’ın klasikleşen eseri Son Mohikan, genç okurlar için uyarlandı ve hikâye resimlerle zenginleştirildi!

***

Alice, özgüveni gülümsemesinden okunan Cora’ya baktı.

Cora, “Elimizde kalan, bizim için dünyadaki en önemli şey babamız. Eğer o tehlikedeyse, onun yanına gidip destek olmak istiyoruz.”

***

Babalarının askeri üssü saldırıya uğrayınca, Cora ve Alice babalarına kavuşmak için Amerika’nın doğusuna doğru tehlikeli bir yolculuğa çıkarlar. Ancak kız kardeşler bunu tek başlarına başaramazlar. Yeni müttefikleri arasında Amerikan yerlileri ile birlikte yaşamayı seçen Avrupalı bir asker olan Hawkeye ve Mohikan kabilesinin son üyeleri olan Chingachgook ve Uncas da vardır.

Yazar Hakkında:

James Fenimore Cooper, 15 Eylül 1789’da Burlington, New Jersey’de doğmuş, Amerikan edebiyatının öncü isimlerinden biridir. Özellikle Amerikan sınır yaşamını ve yerli halklarla ilişkileri konu alan romanlarıyla tanınır. Cooper, Yale Üniversitesi’nde eğitim aldı ancak mezun olmadan okulu bıraktı. 1820’de yazdığı Precaution adlı ilk romanı pek ilgi görmedi, ancak 1821’de yayımlanan The Spy (Casus) adlı eseri, Amerikan Devrimi sırasında geçen heyecan verici olayları anlatarak ona büyük bir ün kazandırdı.

En bilinen eseri, Leatherstocking Tales (Deri Çorap Hikayeleri) serisinin bir parçası olan The Last of the Mohicans (Son Mohikan) adlı romandır. Bu eser, Amerikan edebiyatının ilk büyük epik romanlarından biri olarak kabul edilir ve Cooper’a uluslararası bir şöhret kazandırmıştır. Eserlerinde, doğa ve insan arasındaki ilişkiyi, Amerikan yerlilerinin yaşamını ve erken Amerikan sınırlarını derinlemesine işlemiştir. Cooper, 14 Eylül 1851’de New York’ta vefat etti. Amerikan edebiyatının temel taşlarından biri olarak anılan Cooper, doğa tasvirleri ve tarihsel anlatılarıyla unutulmaz bir miras bırakmıştır.

edebiyathaber.net (27 Ağustos 2024)

Yorum yapın