BirGün’den Yaren Çolak’ın haberine göre Edirne Düşünce Günleri’nin üçüncüsü Sinagog’taki Edirnekâri atölyesiyle başlayarak Meriç Nehri kenarındaki ‘Modern Türk Şiirinde Dilin Sınırları’, ‘Söz uçar yazı kalır mı? Yazı, şizofreni ve ölüm’ atölyeleriyle devam etti. Haz ve caz konseriyle noktalandı.
Edirne’de ‘Sınırları Aşmak’ ana temasıyla düzenlenen Edirne Düşünce Günleri üçüncü gününü geride bıraktı. Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) Edirne Şubesi, Dönüşüm Logos ekibi ve Edirne Belediyesi ortak çalışmasıyla ikincisi düzenlenen Edirne Düşünce Günleri perşembe ve cuma günü de devam edecek. Toplamda 13 atölyeden oluşan beş günlük program Edirne’nin sembolleri olan farklı mekanlarda gerçekleştiriliyor.
Edirne Düşünce Günleri’nin 3’üncüsü bugün Büyük Sinagog Kültür Sanat Evi’nde Edirnekari atölyesiyle başladı.
Edirne Düşünce Günleri’nin üçüncüsü Meriç Nehri kıyısında yer alan Edirne Protokol Evi’nde devam etti.
‘Modern Türk Şiirinde Dilin Sınırları’ başlığıyla dinleyicilerle buluşan Dr. Armağan Altay, “Şiir öldüğü zaman dil de ölür” dedi. Altay, genç kelimesinin Farsça hazine anlamına geldiğini belirterek “Şair usta olmaktan korkmalıdır. Usta olduğu zaman tekrara saplanır. Şiir her zaman genç kalmak zorundadır” ifadelerini kullandı.
edebiyathaber.net (29 Ağustos 2024)