Kore Edebiyatı Festivali 7-9 Eylül’de Patara’da

Ağustos 31, 2024

Kore Edebiyatı Festivali 7-9 Eylül’de Patara’da

78-9 Eylül tarihlerinde Kore Edebiyatı Festivali, Patara’da düzenleniyor.

Kore edebiyatına dayalı Kore kültürü hakkında bir tanışma ve tartışma etkinliği düzenlemek amacıyla çalışmalar hızla sonuna gelindi.  Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivalde Kore edebiyatından kitaplar birlikte okunup, tartışılacak ve paylaşılacak. Festivale katılanlar tarihi ve turistik bir beldemiz olan Patara’da fırsat buldukça tatil yapacaklar. Üç gün boyunca Kore müziği, sineması vb. kültürel öğelerle zenginleştirilmiş bir festival atmosferi yaşatılacak.

Etkinlikler:

Festivale canlı ya da yüzyüze Seo Sujin (Yazar), Tayfun Kartav (Çevirmen), Eda Ulu (Çevirmen), Nihan Karakuş Harmancı (Çevirmen), Sevda Kul (Çevirmen), Ayşenur Nazlı (Yazar) Kore edebiyatına ilgi duyan influencerlar (İnternet yada Soyal medyada popüler) Kore edebiyatı okurları da katılacaklar.

Festivalde “Kore Öğretmeni” (Yazarı, Seo Sujin); “Balina” (Yazarı, Cheon Myeong-Kwan); “Çalışmanın Hüznü ve Neşesi” (Yazarı, Jang Ryujin); 7 Kedi Gözü, (Yazarı, Choi Jae-Hoon); “Sultan ve İmparator”, (Yazarı, Hyong-O Kim), “Hayırlı Evlat: Şimçong Efsanesi” (Yazarı, Jia Jeong), “Sabahı Yaşayanlar İçin Gelecek Öğleden Sonradır” (Yazarı, Lee Kookhwan) gibi yazar ve eserler çerçevesinde fikir alışverişi yanısıra paylaşımlar da yapılması öngörülüyor. 

Yorum yapın