Mevsim Yenice’den dünyayla kurduğumuz bağları sorgulatan bir kitap: Tekme Tokatlı Şehir Rehberi…

Eylül 18, 2024

Mevsim Yenice’den dünyayla kurduğumuz bağları sorgulatan bir kitap: Tekme Tokatlı Şehir Rehberi…

Mevsim Yenice’nin Tekme Tokatlı Şehir Rehberi adlı öykü kitabı Can Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Türk edebiyatının modern yüzü Mevsim Yenice’nin 2019 yılında Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülleri’nde Mansiyon Ödülü’ne layık görülen ilk öykü kitabı Tekme Tokatlı Şehir Rehberi, Can Yayınları etiketiyle yeniden okurla buluşuyor. İnsanın şehir ve gündelik yaşamla olan bağını araştıran on bir öyküden oluşan eserinde Yenice, sıradan insanların trajikomik hikâyelerini oyunbaz bir dille anlatırken, okura yeni düşsel pencereler açmaktan geri durmuyor.

Özgün dili ve zengin öykü dünyasıyla çağdaş edebiyatımızda haklı bir başarıya ulaşan Mevsim Yenice’nin, 2017 yılında okurla buluşan ilk öykü kitabı Tekme Tokatlı Şehir RehberiCan Yayınları etiketiyle raflarda.

Tekme Tokatlı Şehir Rehberi’nde, insanın şehirle, gündelik yaşam ve yakın çevresiyle kurduğu bağları araştıran Yenice, ilerleyen yıllarda daha da şekillenecek anlatı evreninin ilk taşlarını da döşüyor. Kişinin dünyayla kurduğu bağı sorgulayan, gündelik olanın kendi içerisinde ne derece tutarsız ve yorucu olduğunu vurgulayan bu öyküler, öte taraftan istihzanın nasıl da hemen her an hayatın bir parçası olduğunu ortaya koyuyor.   

İnsan artık asla eskisi gibi olmaz ya bazen. Nehirler aynı okyanuslara dökülmeye devam ediyordur oysa, akçaağaçlar kırmızı yapraklarını kışın döküyor, mürekkepbalıkları solungaç solunumu yapmaktan vazgeçmiyordur. Ama senin için değişim vaktidir. İşte öylesine bir başkalaşım kayası gelip oturmuştu içime.

edebiyathaber.net (18 Eylül 2024)

Yorum yapın