“Küçük Prens” canlı gösterisi kasım ayında İstanbul’da 

Eylül 19, 2024

“Küçük Prens” canlı gösterisi kasım ayında İstanbul’da 

Edebiyat klasiği “Küçük Prens”, yayınlanışının 80’inci yılında büyüleyici sahne uyarlamasıyla İstanbul’a geliyor. Nesiller boyu sevilen klasik macera hikayesine hayat veren yenilikçi sahne prodüksiyonu, tiyatral gösteri, dans, hava akrobasisi ve devrim niteliğindeki video haritalama teknolojisiyle dolu gösterinin biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Bültenden

Paris, Sidney ve Dubai’deki kapalı gişe gösterilerin ardından Broadway’de bir sezon geçiren “Küçük Prens”, yayınlanışının 80’inci yılında İstanbul’a geliyor.  Nesiller boyu sevilen klasik macera hikayesine hayat veren yenilikçi sahne prodüksiyonu, tiyatral gösteri, dans, hava akrobasisi ve devrim niteliğindeki video haritalama teknolojisiyle dolu gösterinin biletleri Türkiye’nin etkinlik biletleme platformu Biletinial’da satışa çıktı.

Dünyanın dört bir yanındaki nesillerin okuduğu “Küçük Prens”, 200 milyon adet sattı, 250 dil ile en çok çevrilen ikinci kitap konumunda. Zamana meydan okuyan klasiğin sahne uyarlaması ise hepimize, aslında esasen önemli olan birçok şeyin gözle görülmeyen kavramlar olduğunu öğretiyor. Bu büyüleyici sahne deneyimi, 21 Kasım’dan itibaren 1 Aralık’a kadar bir dizi gösteriyle İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde olacak.

Yapımı Broadway Entertainment Group tarafından üstlenilen “Küçük Prens”, sihirli bir birinci sınıf tiyatro şöleninde sahnede canlanıyor. “Küçük Prens”in ödüllü yaratıcı ekibinde heyecan verici isimler yer alıyor. Yönetmen ve koreograf Anne Tournié liderliğindeki gösterinin opera metninin uyarlamasına adını yazdıran Chris Mouron aynı zamanda ortak yönetmen koltuğunda oturuyor. Orijinal müzik Terry Truck tarafından hazırlanırken, koreografide yardımcı olan isim Noellie Bordelet. Marie Jumelin video tasarımında yer alırken, Peggy Housset kostüm, Stéphane Fritsch aydınlatma, Tristan Viscogliosi ise ses tasarımını üstleniyor. Video projeksiyonundaki isim Etienne Beaussart olurken, saç ve makyajdan sorumlu olan Carmen Arbues Miro ve dekorlara kendi bakış açısını sunan Aurélie Gandilhon da takımın mükemmel olmasını sağlayan diğer önemli kişiler.

Yorum yapın