Hayat Okulu uzmanlarından çocuklar için duygusal sağlık rehberi: Mutlu, Sağlıklı Zihinler

Eylül 20, 2024

Hayat Okulu uzmanlarından çocuklar için duygusal sağlık rehberi: Mutlu, Sağlıklı Zihinler

Zorbalık, arkadaşlık, ebeveyn ilişkileri, sorumluluk, öfke, kaygı… Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi, Merve Öztürk çevirisi ve Mundi etiketiyle raflarda yerini aldı. Eser, gündelik sorunlarla başa çıkabilmeleri için çocuklara yönelik temel bir zihinsel sağlık kaynağı niteliğinde.

Tanıtım metninden

Çocukların duygularını tanımaları ve ifade edebilmeleri; ebeveynlerin onları anlayabilmesi, iletişim kurabilmeleri ve sorunlara çözüm bulabilmeleri için elzem. Ancak çocukların dünyasına, yetişkinlerin dünyasından, yetişkinlerin diliyle ulaşmak mümkün değil. Bu yüzden, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kurabilecek kitaplara ihtiyacımız var.

Ünlü düşünür Alain de Botton’un kurduğu The School of Life / Hayat Okulu uzmanlarıyla beraber geliştirilen Mutlu, Sağlıklı Zihinler: Çocuklar İçin Duygusal Sağlık Rehberi bu eksikliği gideriyor. Mundi etiketiyle çıkan kitap, hem sorunlarla başa çıkmayı öğrenmesi gereken çocuklara hem de ebeveynlik becerilerini geliştirmesi gereken yetişkinlere yol gösteriyor. Renkli ve resimli çizimleriyle çocukların zorbalıktan karmaşaya, sorumluluktan kaygıya hayatın zorluklarıyla dengeli biçimde başa çıkabilmesi yolunda temel bir zihinsel sağlık rehberi olan eser, çocuklarla yetişkinler arasında köprü kuruyor.

“İlk bakışta çocuklar için yazılmış gibi dursa da, aslında ebeveynlerin okuması ve çocukları sorunlarla karşılaştığında onlara nasıl eşlik edeceklerini öğrenebilmeleri için yazılmış, pratik bilgilerle dolu, güvenilir bir kaynak. Ayrıca, ebeveynler ihtiyaç duyulduğunda gerekli bölümleri çocuklarıyla birlikte okuyabilir, böylece çocuklarına yaşadıklarını anlatabilmeleri için uygun ortamı hazırlayabilirler.”   – Alper Hasanoğlu

THE SCHOOL OF LIFE/HAYAT OKULU yalnız çocuklukta değil, yaşam boyu büyümeye inanan bir kültür ve eğitim girişimidir. 2008 yılında yazar ve felsefeci Alain de Botton’un Londra’da kurduğu The School of Life, duygusal olgunluğa odaklanmış global bir organizasyon olarak, 21. yüzyılda üretken, başarılı ve mutlu olmak için gereken bakış açılarının ve duygusal becerilerin kazanılmasında bireylere ve organizasyonlara destek verir.

Merve Öztürk, İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. İletişim Yayınları’nda editör olarak çalışıyor. Sarah Knott’ın Anneliğin Sıra Dışı Tarihi (Mundi, 2023), Prens Harry’nin Yedek (Mundi, 2023) ve Jean-Robert Jouanny’nin Putin Ne İstiyor? (İletişim Yayınları, 2017) adlı kitaplarını Türkçeye çevirdi. Feminizm, insan hakları, gündelik hayat alanlarıyla özel olarak ilgileniyor.

Yorum yapın