Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor

Eylül 25, 2024

Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında kitapseverlerle buluşuyor

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Karadeniz Kitap Fuarı, 28 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açıyor. 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleşecek fuar, 70 kültür etkinliği ve imza günleriyle edebiyat dünyasının önde gelen isimlerini  okurlarıyla buluşturacak.

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun Üniversitesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün değerli destekleriyle hazırlanan Karadeniz 9. Kitap Fuarı, Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde dokuz gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

Etkinlik ve imza günlerinde yazar ve şairler, okurlarıyla buluşacak

Yayıncılık dünyasının önde gelen yayınevlerini, birbirinden değerli yazar ve şairleri okurlar ile bir araya getirecek Karadeniz Kitap Fuarı, panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 70 kültür etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dokuz gün boyunca düzenlenecek etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar, okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak.

Fuarın konukları arasında yer alan Anooshirvan Miandji, Behiç Ak, Enver Aysever, Faruk Dilaver, Fatih Duman, Halit Ertuğrul, Hidayet Karakuş, Hüseyin Hakkı Kahveci, Koray Avcı Çakman, Mecit Ömür Öztürk, Miyase Sertbarut, Murathan Mungan, Mustafa Balbay, Saygı Öztürk, Suat Turgut ve Ümit Özdağ gibi önemli yazar ve şairlerin yanı sıra özellikle genç okurların takip ettiği Adora Yağmur, Anıl Basılı, Aslı Arslan, Beyza Alkoç, Caner Sarıoğlu, Dilara Keskin, Emre Gül, Göktuğ Canbaba, Maral Atmaca, N.G. Kabal ve Zeynep Sahra gibi genç yazarlar da fuarda okurlarıyla bir araya gelecek.


Öğrencilerin de yoğun katılımı bekleniyor

Fuar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilçe belediyeleri ile yapılan çalışmalar kapsamında, öğrenciler hafta içi günlerinde Fuarı ziyaret edecek, kitaplarla bir araya gelerek, kendi yaş gruplarına göre düzenlenmiş etkinliklere katılacak. 

9 gün boyunca fuar heyecanı yaşanacak

Ziyaretçiler ve katılımcılar dokuz gün boyunca fuar heyecanını yaşayacak. Karadeniz 9. Kitap Fuarı, 28 Eylül – 6 Ekim 2024 tarihleri arasında 10.00 – 19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarda kitaplar, süreli yayınlar, gazete ve dergi yayıncılığında faaliyet gösteren katılımcılar, medya kuruluşları ve yayın faaliyetinde bulunan önemli sivil toplum kuruluşları ürünlerini sergileyerek, ziyaretçilerle bir araya gelecekler. 

Fuarla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, ulaşım bilgileri, etkinlikler ve imza günleri  https://www.karadenizkitapfuarisamsun.com/ sitesinden takip ediliyor.

edebiyathaber.net (25 Eylül 2024)

Yorum yapın