Düşüş / The Fall, 4K kalitesinde yenilenen versiyonuyla, 27 Eylül’den itibaren sadece MUBI’de

Eylül 27, 2024

Düşüş / The Fall, 4K kalitesinde yenilenen versiyonuyla, 27 Eylül’den itibaren sadece MUBI’de

Dört yıl boyunca, Namibya’daki Deadvlei kum çölünden Ayasofya’ya, Buenos Aires’den Bali’ye, Tac Mahal’den Kolezyum’a, birbirinden şaşırtıcı ve farklı mekanlarda hiçbir özel efekt kullanmadan çekilen bu eşsiz başyapıt, David Fincher ve Spike Jonze’un sunumuyla, 4K kalitesinde geri dönüyor.  


DÜŞÜŞ / THE FALL’un, 4K kalitesinde restore edilmiş ve yaklaşık 2 dakika uzunluğundaki daha önce kullanılmamış sahnelerin de eklendiği yeni versiyonu ilk kez ağustos ayında Locarno Film Festivali’nde gösterilmiş ve büyük ilgi görmüştü. 

Sessiz sinema yıllarında Hollywood’da geçen film, yolları bir hastanede kesişen dublör Roy ve küçük Alexandria’nın arasında kurulan, gerçek ve hayalin iç içe geçtiği, büyüleyici bir dostluğun hikayesini anlatıyor.

Usta yönetmen Tarsem’in, insanın hayal kurma ve hikaye anlatma becerilerine yazılmış bir aşk mektubu niteliğindeki filminin başrollerinde  Lee Pace ve Catinca Untaru yer alıyor. DÜŞÜŞ, muazzam set tasarımı, kostümleri ve manzaralarıyla rüyaların bile ötesinde bir görsel şölen sunuyor. 

Türkiye’de daha önce vizyona girmemiş ve hiçbir platformda yer almamış bu kült klasik, restore kurgusuyla, 27 Eylül’den itibaren sadece MUBI’de.

edebiyathaber.net (27 Eylül 2024)

Yorum yapın