Vişne Bahçesi’nde Savaş Rusçaya çevriliyor

Eylül 27, 2024

Vişne Bahçesi’nde Savaş Rusçaya çevriliyor

Siyaset bilimci, yazar Onur Sinan Güzaltan’ın Kırmızı Kedi Yayınevi tarafından yayımlanan kitabı, “Vişne Bahçesi’nde Savaş – Rusya Nereye?” Rusya’nın iki önemli yayınevi ortaklığında Rusçaya çevrilerek yayımlanacak.

Bültenden

Uluslararası siyaset alanındaki çalışmalarıyla tanınan yazar Onur Sinan Güzaltan’ın, Rusya’nın siyaset, ekonomi ve din alanında önde gelen isimleriyle yaptığı söyleşiler ve savaş bölgesinden izlenimlerini içeren yeni kitabı “Vişne Bahçesi’nde Savaş – Rusya Nereye?”, Türkiye’de kısa sürede ikinci baskıyı yapmasının ardından, Rusya’da da ilgi gördü.

Güzaltan’ın kitabı Rusya’nın önde gelen yayınevleri AST ve KPD ortaklığında Rusça olarak yayımlanacak. AST yayınevi Stephen King, Paulo Coelho, Dan Brown gibi uluslararası çapta çok satan yazarları Rusya’da yayımlarken, KPD yayınevi ise yayımladığı politik kitaplarla tanınıyor. Güzaltan’ın kitabının ön tanıtımı Moskova Uluslararası Kitap Fuarı’nda Rusya’nın tanınan yazarları German Sadulaev ve Zakhar Prilepin tarafından yapıldı. Sadulaev, Güzaltan’ın kitabını tanıttığı konuşmada, “Kitap, Rusya’nın özel askeri operasyonun sürdüğü bölgelerden izlenimlerin yanı sıra Moskova’da Rus siyasetçiler, düşünürler ve ideologlarla röportajlardan oluşuyor. Kitap Türkiye’de ilgi gördü ve kısa sürede ikinci baskıyı yaptı, eğer Rusça olarak yayınlamaya karar vermeseydik, böyle bir kitaptan Rusya kamuoyunun haberi maalesef olmayacaktı” ifadelerini kullandı. Kitap, Rusya’nın siyasi gidişatını ele alan bir dizinin seri kitapları arasında yayımlanacak.

Güzaltan’ın kitabı Vişne Bahçesi’nde Savaş /Rusya Nereye, Sergey Glazyev ve Aleksandr Dugin başta olmak üzere Rus düşünürler, siyasetçiler ve fikir adamlarıyla geniş çaplı söyleşilerin yanı sıra Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların sürdüğü bölgelerden, yerinden gözlemleri içeriyor.

Güzaltan kitabında, Rusya’nın siyasi ve ekonomik yönelimleriyle ilgili şu sorulara cevap arıyor:

Rusya’da siyasetin bileşenleri milliyetçiler, Avrasyacılar, komünistler ve Kilise, Rusya’nın ve dünyanın gidişatını nasıl değerlendiriyor?

Moskova yeni bir ideolojik dönüşüme mi hazırlanıyor?

Kremlin’in penceresinden Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Avrupa’yla ilişkiler nasıl gözüküyor? Rusya ve Batı arasındaki savaşta Türkiye’nin siyasetleri nasıl değerlendiriliyor?

Sovyetler Birliği tecrübesine dönüş mümkün mü?

Milliyetçiler, Avrasyacılar ve komünistler arasında ittifak olasılığı var mı?

Kilise Rusya siyasetinde nasıl bir rol oynuyor?

Çin’in Kuşak ve Yol Projesi Rusya’da nasıl karşılanıyor?

Yeni Dünya Rusya için ne anlam ifade ediyor?

Rusya’nın İslam dünyasına yönelik stratejisi neleri içeriyor?

Cephe hattında neler yaşanıyor?

Yorum yapın