Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

Eylül 28, 2024

Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması sonuçlandı

212 Photography Istanbul, dünyanın dört bir yanından yetenekli fotoğrafçıları İstanbul’da bir araya getirerek sanatseverlere uluslararası bir sanat buluşması sunmaya devam ediyor. Bu yıl 7. kez düzenlenen, çok sesli ve multidisipliner yapısıyla fotoğraf sanatını merkezine alarak farklı diyalogları bir araya getiren 212 Photography Istanbul kapsamında gerçekleşen Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

“Şehrin Festivali” 212 Photography Istanbul, 2024 programıyla ziyaretçilerine heyecan verici bir keşif rotası sunuyor. Fotoğrafın yanı sıra pek çok farklı disipline programında yer veren, Türkiye’den ve dünyadan isimleri İstanbul’da ağırlayan festival yedinci senesinde sürdürülebilir bir sanat ve kültür geleneği oluşturma yolunda emin adımlar atmaya devam ediyor.

28 Eylül – 13 Ekim tarihlerinde İstanbul’un çeşitli mekanlarında gerçekleşen 212 Photography Istanbul festivali kapsamında düzenlenen 212 Fotoğraf Yarışması’nda birinci olan Cinzia Laliscia, 5000 euro değerindeki büyük ödülün sahibi oldu. Jüri özel ödülü olarak verilen Xiaomi 14T telefon ise yarışmanın ikincisi Vladimir Khorev’e verildi.

Her yaştan ve milletten, profesyonel ve amatör fotoğrafçıların fotoğraflarına kapılarını açan yarışmanın jürisinde fotoğraf ve tasarım dünyasının önde gelen isimleri yer aldı. Yeni yeteneklerin keşfedilmesini amaçlayan yarışmada birinciyi, aralarında Kopenhag Fotoğraf Festivali’nin Genel Müdürü Maja Dyrehauge Gregersen, fotoğraf sanatçısı ve All About Photo’nun kurucusu Sandrine Hermand Grisel, fotoğraf sanatçısı James Kerwin, LensCulture Partner ve Kreatif Direktörü Laura Sackett ve Ka Atölye’nin kurucu ortağı ve direktörü Oğuz Karakütük belirledi.

212 Fotoğraf Yarışması: Son 11 finalist açıklandı

Geleceğin fotoğraf sanatçılarını keşfetmek ve onlara seslerini duyurmaları için alan açmak amacıyla düzenlenen Uluslararası 212 Fotoğraf Yarışması bu sene de yurt içi ve yurt dışından büyük ilgi gördü. Son 11’e kalan finalistler arasında Cansu Yıldıran, Irina Vovk, Atsushi Momoi, Bekir Dindar, Cinzia Laliscia, David Lombeida, Hyunmin Ryu, Jonathan Jasberg, Kıvılcım S. Güngörün, Sanaz Khosravi ve Vladimir Khorevyer alıyor.

212 Uluslararası Fotoğraf Yarışması’na başvuranlar arasından son 11’e kalan finalistin başvuru serilerinden örnekler, 28 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek 212 Photography Istanbul sergi mekanlarından Akaretler 37-3’da görülebilecek.

212 Photography Istanbul Hakkında:

212 Photography Istanbul, 2018 yılından bu yana fotoğraf ve hareketli görüntüler başta olmak üzere pek çok farklı disiplinde görsel hikâye anlatımındaki yenilikleri keşfederken, farklı coğrafyalardan yetenekleri ve farklı sesleri kültür-sanat izleyicisiyle buluşturan yenilikçi bir platform olmayı sürdürüyor. Sergilere paralel olarak şehrin farklı lokasyonlarında gerçekleştirdiği atölye, film gösterimi, performans, şehir ve sergi turları, sanatçı buluşmalarıyla birlikte 212 Photography Istanbul şehrin festivali olmaya devam ediyor.

edebiyathaber.net (28 Eylül 2024)

Yorum yapın