Arda Öztaşkın soruyor: “Yapay Zekâ: Geleceğin Gücü mü, Tehdidi mi?”

Ekim 2, 2024

Arda Öztaşkın soruyor: “Yapay Zekâ: Geleceğin Gücü mü, Tehdidi mi?”

Arda Öztaşkın’ın Yapay Zekâ: Gücün İki Yüzü adlı kitabı Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Destek Yayınları tarafından yayımlanan ve Arda Öztaşkın’ın kaleme aldığı “Yapay Zekâ: Gücün İki Yüzü” isimli kitap, insanlık tarihinin teknolojiyle olan karmaşık ilişkisine ışık tutuyor. Yapay zekanın hem umut verici potansiyelini hem de doğurabileceği tehlikeleri ele alarak, okuyuculara teknoloji ve insanlık arasındaki bağları sorgulatıyor.

Kitap, teknolojinin tarihsel gelişimini anlatarak taş devrinden yapay zekâ çağına kadar olan süreci, özellikle yapay zekanın toplumsal etkilerini ve geleceğe dair olası senaryoları inceliyor. Öztaşkın, insanlığın teknolojiyle olan ilişkisini sadece ekonomik açıdan değil, aynı zamanda sosyal adalet, eşitlik ve sürdürülebilirlik bağlamında da değerlendiriyor.

Yapay zekâ ve teknolojinin gelecekte insanlığı nasıl şekillendireceği sorusuna odaklanan eser, okurları bu sürecin hem bireysel hem de toplumsal etkilerini düşünmeye davet ediyor. “Yapay Zekâ: Gücün İki Yüzü”, okurları teknolojinin sunduğu fırsatlar kadar karşı karşıya getirdiği etik ve sosyal sorumluluklarla da yüzleştiriyor. Kitap, teknolojinin getirdiği fırsatlar ve tehditler üzerine derin düşünme fırsatı sunuyor.

Arka Kapak Yazısı:

Yapay zekâ çağında, insanlık tarihi ya bizim kontrolümüzde devam edecek ya da gelişkin yapay zekâ teknolojileriyle sürüklenecek. Tercih yine bizde, insanın kendisinde…

İnsanlık olarak keskin bir yapay zekâ virajındayız. Bu, daha önceki hiçbir teknolojik kırılmaya benzemiyor. Bu virajı nasıl alacağımız tüm insanlık adına belirleyici olacak. 

Felaket senaryolarını ortaya atmak kolay ama esas mesele yapay zekâ çağında bu yeni teknolojik gelişmeleri fırsat olarak görmekten geçiyor. Elbette tüm tartışmanın merkezine ortak fayda, etik, ahlak, vicdan, adalet gibi son derece kritik kavramları koyarak. Ve yine bu konuda kendi sorumluluklarımızın da farkında olarak…

“Zekâsıyla dünyanın efendisi olan insandan daha zeki bir şeyin varlığında insanın varlığı ne ifade edecek? Bu kitapta yapay zekâ uzmanlarından çok filozofların isimlerinin yer almasının sebebi de bu.” M. Serdar Kuzuloğlu

Yazar Hakkında:

İletişimci. Ankara doğumlu. TED Ankara Koleji’nin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Demirbank’ta reklam ve halkla ilişkiler bölümünde kariyerine başladı. Dışbank ve Fortis’te çalıştı. 2008 yılında Marka Yönetimi Direktörü olarak Yapı Kredi’ye katıldı. 2018 yılından bu yana Yapı Kredi’nin marka yönetimi, stratejik iletişim ve sürdürülebilirlik konularından sorumlu Kurumsal İletişim ekibine liderlik ediyor. Kurumsal İletişimciler Derneği’nde (KİD) Başkan Yardımcısı, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Sustainable Brands Türkiye’de Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Sürdürülebilirlik İletişimi” dersi veriyor. Nasıl Bir Ekonomi gazetesinde “Akıllı Sürdürülebilirlik” isimli köşesinde haftalık olarak yazıyor. 2023 yılında yayımlanan “İklim Değil, İnsanlık Krizi” adında bir kitabı bulunuyor.

edebiyathaber.net (2 Ekim 2024)

Yorum yapın