Keşfetmeye yönelik müthiş bir yolculuk

Ekim 7, 2024

Keşfetmeye yönelik müthiş bir yolculuk

Josep Lluis Badal’ın kaleme aldığı Zuzanna Celei’nin resimlediği Googol adlı roman Can Çocuk tarafından Emrah İmre çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Googol, başkalarının bizden olmamızı istediği kişi değil, kendimiz olma yolculuğuna çıkma cesaretini göstermek üzerine sürprizlerle dolu, muzip bir hikâye.

Googol, başkalarının ondan olmasını istedikleri kişi değildir: O, anne babası ve kardeşlerinin aksine kendisi olmak ister. Herkesin sorularından bıkan bu sınıflandırılamayan varlık, kendisini keşfetmesine ve unutulmaz arkadaşlarla dolu müthiş yerleri tanımasına yardımcı olacak bir yolculuğa yelken açar.
“Adı ne Benet, ne Nicolau ne de Camila’ydı. Adının Googol olduğunu söylemeye kadar vermişti, işte o kadar. Googol, aynı zamanda büyük mü büyük, adeta sonsuz bir rakamın adıdır.”


 Kurbağa Googol’un ayağının dibine gelince durdu. Çocuğun orada olduğunu uzaktan beri gördüğü
belli olsa da aniden şaşırmış gibi davrandı. ‘Amaaan Tanrım! Vırrraaak!’ Bobçinski ile Dobçinski de şaşırmış gibi davranarak yaygarayı bastılar ve geriye doğru devrildiler. ‘Ay ay ay!’ dedi Dobçinski ve ensesinin çarptığı meşe ağacı ortadan yarıldı. Bobçinski’nin bağırsakları ‘Bugi-bugliblubli-pitttifiiifff!’ diye sesler çıkardı, sonra da ‘Blobbb!’ diye yankılanan bir pırtlama duyuldu.

edebiyathaber.net (7 Ekim 2024)

Yorum yapın