”Kütüphanedeki Aslan”ın yaratıcılarından yepyeni bir klasik daha

Ekim 8, 2024

”Kütüphanedeki Aslan”ın yaratıcılarından yepyeni bir klasik daha

Michelle Knudsen’in kaleme aldığı Kevin Hawkes’ın resimlediği Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario adlı kitap Uçanbalık Yayınları tarafından Ümit Mutlu çevirisiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Time dergisinin ”Tüm Zamanların En İyi 100 Çocuk Kitabı” arasında gösterdiği Kütüphanedeki Aslan’ın yaratıcıları Michelle Knudsen ile Kevin Hawkes‘ı yıllar sonra yeniden bir araya getiren Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario, derinlikli hikâyesi ve göz alıcı resimleriyle yepyeni bir klasik!

Gerçeklerden ziyade inanmak istediklerine inanmayı tercih eden iki nahif ev arkadaşını incecik ağlarla örülü masalsı bir anlatıda buluşturan bu sıcacık öykü, başkası gibi davranmanın yersizliğine vurgu yapıyor.

İkili ilişkilerde koşulsuz sevgi ve kabulün önemine değinen kitap, bizi biz olduğumuz için seven insanlarla bir ömür boyu nasıl mutlu yaşayabileceğimizi de gösteriyor.

Tüylü mü tüylü, büyük mü büyük bir örümcek olan Mario, karanlık kuytu köşelerinde huzurla saklanabileceği yeni yuvasının keyfini sürmeye hazırlanırken olmadık hayallere kapılır. Göz açıp kapayıncaya kadar ”evcilleşen” Mario’nun gerçeklik algısı kısa sürede altüst olur. Sekiz bacaklı minik dostumuz, kedi olmadığına emin olsa da ev sahibesi Bayan Betti’nin küçük oyununa ağ atarak çareyi kedi gibi davranmakta bulur. İşin fenası, az daha çabalarsa kedi olduğuna neredeyse kendisi bile inanacaktır…

Olduğu gibi davranmaktan çekinenlere cesaret aşılayan Kedi Olmak İsteyen Örümcek Mario, ilham verici hikâyesinin ardında çocukların araknofobiyi, başka bir deyişle örümcek korkusunu yenmelerine de önayak oluyor. 

Bir araya gelmeleri olanaksız gibi görünen iki ürkek ruhun sıradışı dostluklarını ölümsüzleştiren bu içtenlikli öykü, eğer gönülden istenirse birlikte yaşamanın binbir yolunun bulunabileceğini savunuyor. 

Kitaptan tadımlık >>>

edebiyathaber.net (8 Ekim 2024)

Yorum yapın