CerModern’de bu hafta

Ekim 12, 2024

CerModern’de bu hafta

Bu yıl 15’inci yılını kutlamaya hazırlanan CerModern, başkent Ankara’nın sosyal ve kültürel hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Tiyatro gösterilerinden karma sergilere, ünlü isimlerin konserlerinden söyleşi ve atölyelere kadar sanatseverlere geniş bir yelpaze sunan CerModern, 12 – 20 Ekim tarihleri arasında da çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

CerModern FLOW DIGITAL THEATRE: MAYALAR

Işık, ses, renk ve görsel anlatımlarla yüksek teknolojiyi birleştirerek ziyaretçilerine sıra dışı bir sanat deneyimi sunan CerModern Flow Dijital Sahne, Mayaların gizemli dünyasını keşfetmeye devam ediyor.

“Gizemli Dünyalar” konseptinin ilk sergisi ‘Mayalar’da sanatseverler, Flow’un 280 metrekarelik görüntü duvarlarıyla Mayalar medeniyetinin kalbine yolculuğa çıkıyor; Mayaların mimarilerini, doğa ve evrenle olan mistik ilişkilerini şiirsel bir sunumla izleyebiliyor. Reotek işbirliğiyle hazırlanan sergide misafirler, Maya medeniyetinin günümüze ulaşan sosyal, kültürel ve sanatsal mirasını yakından inceleme fırsatı buluyor.

COCKTAIL FESTİVAL // 12 – 13 EKİM // 14:00

Özel reçeteli kokteyllerin ve ürünlerin deneyimlenebileceği, gastronomi ve miksoloji sanatının ülkemizdeki temsilcilerinin çeşitli atölyeler gerçekleştireceği, müzik ve eğlencenin tüm gün süreceği Coctail Festival, 12 – 13 Ekim tarihlerinde CerModern’de.

CerModern ana sahnede Yaşar, Kazy Lambist, Emir Taha ve elektronik sahnede Nandu ve Apartman Diskosu 12 Ekim’de müzikseverle olacak.

13 Ekim’de ise Can Bonomo ve Kadebostany ana sahnede yer alırken elektronik sahnede MALANDRA JR. ve Soul Grinders sevenleriyle buluşacak.

Tarih: 12 – 13 Ekim

Saat: 14:00

BİR YAZ DÖNÜMÜ GECESİ RÜYASI // 14 EKİM // 20:00

Klasik bir Shakespeare eseri olan Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası, aşk, büyü ve komedinin iç içe geçtiği büyülü bir hikaye sunarak izleyenleri hem güldürüyor, hem de düşündürüyor.

90 dakika süren ve 2 perdeden oluşan bu oyunu Sinan Pekinton yönetiyor.

Tarih: 14 Ekim Pazartesi

Saat: 20:00

BİR İDAM MAHKUMUNUN SON GÜNÜ // 15 EKİM // 20:00

Victor Hugo’nun zamansız eseri Bir İdam Mahkumunun Son Günü, adalet ve insan yaşamı üzerine derin bir sorgulama sunuyor. Musa Öney’in oyunlaştırdığı bu eser, tek perdeden oluşurken 70 dakika sürüyor.

Tarih: 15 Ekim Salı

Saat: 20:00

AÇIK HAVA SİNEMASI: I ORIGINS // 15 EKİM // 19:30

Senaristliğini ve yönetmenliğini Mike Cahill’in yaptığı I Origins, sinemaseverlere açık havada keyifli bir deneyim sunuyor. Bu romantik bilim kurgu filminde bir moleküler biyoloji uzmanı ve ekip arkadaşlarının yaptıkları deneyler sonucunda insanlığı derinden sarsacak bazı kanıtlara ulaşmalarını konu alıyor.

Tarih: 15 Ekim Salı

Saat: 19:30

ÖZEL ETKİNLİK: FİKRET MUALLA KONFERANSI VE EKSPERTİZ GÜNLERİ // 16 – 17 EKİM

CerModern, çağdaş Türk sanatının en özgün isimlerinden olan Fikret Mualla’nın (1903-1967) hayatı ve sanatı üzerine derinlemesine bir keşif sunuyor. 16 Ekim’de Kerem Topuz ve Fikret Mualla uzmanı Marc Ottavi’nin katılımıyla gerçekleşecek olan konferansta, sanatçının eşsiz kariyeri ve sanatı ele alınacak. Ayrıca, 2019 yılında yayımlanan “Fikret Mualla Tüm Eserlerinin Derlemesi”nin ardından, 2026’da yayımlanacak ikinci ciltte yer alacak yeni araştırmalar ve keşifler de katılımcılarla paylaşılacak. Etkinlik, Mualla’nın sanatını daha iyi anlamak ve onun derin dünyasına dalmak için eşsiz bir fırsat sunacak.

Tarih: 16 Ekim Çarşamba

Saat: 14:00 – 16:00

Ücretsiz Ekspertiz:

Marc Ottavi ve Kerem Topuz, Fikret Mualla eserlerine sahip olan sanatseverlerin eserlerini değerlendirmek üzere CerModern’de ilgililerle buluşacak. Katılımcılar, ücretsiz ekspertiz imkânından yararlanarak, eserlerinin değerini öğrenme fırsatına sahip olacak.

Tarih: 17 Ekim Perşembe

Saat: 12:00 – 18:00

AÇIK HAVA SİNEMASI: DUNE: ÇÖL GEZEGENİ // 18 EKİM // 19:30

Denis Villeneuve tarafından yönetilen bilim kurgu klasiği Dune, uzak bir gelecekte çöl gezegeni Arrakis’in kontrolü için verilen güç mücadelesini anlatıyor.

Genç Paul Atreides’in kaderini keşfetmesi, politik entrikalar ve destansı bir savaşın merkezinde yer alıyor. Görsel bir şölen sunan bu film, iktidar, kehanet ve hayatta kalma mücadelesini izleyiciye epik bir anlatıyla sunuyor.

Tarih: 18 Ekim Çarşamba

Saat: 19.30

CEZA & MERCAN DEDE – MLİSA KONSERİ // 19 EKİM // 17:30

Türkçe rap müziğin efsanevi isimlerinden Ceza ve dünya müziğinin önemli ismi Mercan Dede, aynı sahnede, unutulmaz bir performansla CerModern’de olacak.

Bu eşsiz gecenin startını Ceza’ya ithafen yapılan ‘Saygı1’ projesinde de yer alan ve kısa zamanda geniş bir kitleye uzanan MLisa yapacak.

Tarih: 19 Ekim Cumartesi

Kapı Açılış: 17:30

SERGİ: BAŞKA YERE BAKMAK, ORADA OLMAK

25 Eylül’de CerModern’de kapılarını açan, İtalya Ankara Büyükelçiliği tarafından, Avusturya’nın Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenen, Avusturya Sanat, Kültür, Kamu Hizmeti ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve 30’dan fazla sanatçının eserlerinin yer aldığı “Başka Yere Bakmak, Orada Olmak” (Looking Elsewhere Being There) sergisi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

SERGİ: İÇGÜDÜ VE YAZILIM DİLBİLGİSİ

Macaristan Merkez Bankası (Magyar Nemzeti Bank, MNB )’nın “Kültürel Köprüler Kuruyoruz” sloganıyla Macaristan’da sergilediği sanat koleksiyonundan bir seçki sunan “İçgüdü ve Yazılım Dilbilgisi” (Gut Feeling & Software Grammar) Sergisi ise 10 Kasım tarihine kadar görülebilecek.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2024)

Yorum yapın