Anıl Basılı’dan “Gökyüzünde Bir Gün”

Ekim 12, 2024

Anıl Basılı’dan “Gökyüzünde Bir Gün”

Anıl Basılı’nın Gökyüzünde Bir Gün adlı kitabı Doğan Çocuk tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden:

Sevilen yazar Anıl Basılı’nın kaleme aldığı bu umut dolu hikâyede Mavi’nin ailesinin bir uçurtma dükkânı var: Gökyüzü Kulübü.

Burası aynı onun hayal gücü gibi rengârenk, desen desen uçurtmalarla dolu. Birkaç çıta, kâğıt ve iplerle birleşerek gökyüzüne taşan mutluluklara dönüşüyor.

Mavi ise daha önce bir uçurtmanın peşinde hiç koşmadı. Sonra gökyüzünde bir gün… Karşılaştığı kırık bir uçurtma her şeyi değiştiriyor. Gerçekleşmeyeceğini sandığı hayalleri, uçurtmanın peşine takılıyor…

Mavi, o gün erkenden uyandı. Pencereden içeri süzülen ışık gözlerini kamaştırdı. Etrafında uçuşan tozlar, havada dans ediyor gibiydi. Elini uzattı, güneşin sıcaklığını hissedince gülümsedi. Acaba diğer çocuklar da uyanır uyanmaz güneşi avuçlarında topluyorlar mıydı? Belki de tozları yakalamak için yataklarının üzerine çıkıp zıplıyorlardı.

Anıl Basılı Gazetecilik mezunu. Okuduğu kitapların içine notlar yazarak sokaklara, parklara ve vapurlara bırakıyor. Köpek dostu Dali ile çimlerde yuvarlanmayı seviyor. Çocuk Okuma Kulübü ile kitap tartışma atölyeleri yürütüyor. Büyüdüğü için çocukluğunun yarım kaldığına inanıyor. Büyükada’da yaşıyor.

Doğan Çocuk’taki diğer kitapları:

Zürafa Sözü

Çekilin, Ben Okurum!

Çekilin, Ben Yazarım!

Dadanık

Merve Ergenoğlu 1990 yılında karada dünyaya gelen, ancak deniz tutmasına rağmen hayatını okyanuslarda geçirmeyi arzulayan bir çizerim. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile sonlanan 16 yıllık eğitim maratonunun ardından yaptığım mesleği bırakıp, kendi gemimin kaptanı olarak denize açılmaya karar verdim. Karadakilere göre korsanlığa soyunup tehlikeli sularda maceraya atılan bir hayalperesttim. Oysa ben gemisiyle nereye dümen kıracağını bilmeyen çaylak bir denizciydim. Yelken açtığım denizin aslında bir okyanus olduğunu yolda öğrendim. O günden beri her gün yeni bir şey öğrenmek en büyük hobim. 10 yıldır çılgın bir mürettabatım ve bir gemi dolusu ıvır zıvırım var. Hep birlikte çocuk kitapları okuyup, illüstrasyonlarla daha renkli bir dünyanın hayalini kurarak turkuaz mavisi bir yolculuk yapıyoruz.

edebiyathaber.net (12 Ekim 2024)

Yorum yapın