Hem şiir hem bilmece, hayvanları keşfetmece

Ekim 14, 2024

Hem şiir hem bilmece, hayvanları keşfetmece

Mavisel Yener’in çocukların merak duygusunu canlandırmak için kaleme aldığı Bilmeceli Hayvan Şiirleri, Tudem Yayınları SEN de OKU koleksiyonunda özgün bir tür olarak yerini aldı.

Tanıtım metninden

Şiir, sayılar, bilmece gibi farklı konuları dil ve çizgi oyunlarıyla birleştirerekhayvanların dünyasını keşfetmeye çağıran yazar, hem eğlendiriyor hem de bilgilendiriyor.

Gül Sarı’nın bilmecelerin şifresini çözdürmek amacıyla tasarladığı resimlerle bütünlenen kitap; el becerilerini artırıyor, çizim yapmaya ve boyamaya heveslendiriyor.

Bir kitap dolusu bilmece 

Şiirle buluşup sıraya dizilmiş A’dan Z’ye. 

Dizelerin ardında keşif, merak, heyecan ve oyun

Eğlenerek öğrenmeye hazır mısın?

Kimisi yüzer, kimisi uçar, kimisi de koşar. 

Bilin bakalım, hangi hayvan nerede yaşar?

Tırtıl, kanguru, orangutan ve diğerleri

Noktaları birleştiren sayıların içinde saklanıyor olabilir mi?

53 hayvan tekmili birden anlatılıyor ince ince.

Her biri kendi yaşam alanının en ilginci.

Bilmece, bildirmece 

Yanıtlar için azıcık düşünmece, biraz da çiziktirmece!

Okumaya mesafeli çocukları bu kez mizahın gülen yüzüyle kitaplara yakınlaştıran Bilmeceli Hayvan Şiirleri, esnek ve hızlı düşünme yeteneğini geliştirirken şiir sevgisi de kazandırıyor.

Yazar hakkında

Mavisel Yener, 1984’te Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu. Edebiyatın farklı türlerinde 150’den fazla kitabı olan yazar, hayatını çocuk ve gençlik edebiyatına adayarak nitelikli eserler kazandırmayı hedefledi. Öykü, masal ve şiirleri ilköğretim ders kitaplarında yer aldı. Eserleri, T.C. Kültür Bakanlığı TEDA Projesi kapsamında başka dillere de çevrildi, yapıtları dünya çocuklarıyla buluştu. Eserleri birçok ödüle değer görülen yazar, 2003 Tudem Edebiyat Yarışması Birincilik Ödülünü de kazanmıştır. 2018 Hans Christian Andersen Ödülü; 2022 ve 2023 Uluslararası Astrid Lindgren Anma Ödülüne (ALMA) Türkiye Adayı olarak gösterilmiştir.

Kitaptan tadımlık>>>>

Yorum yapın