Dinozor Genç’ten rengârenk bir süper kahraman romanı: Primer

Ekim 17, 2024

Dinozor Genç’ten rengârenk bir süper kahraman romanı: Primer

DC’nin, kendisinden öncekilere hiç benzemeyen en yeni süper kahramanı Primer’ın aynı ismi taşıyan ilk kitabı, Emre Mandacı’nın çevirisi ile Dinozor Genç’in çok sevilen DC serisinde yerini aldı.

 

Tanıtım metninden

Jennifer Muro ve Thomas Krajewski’nin yazdığı, Gretel Lusky’nin resimlediği Primer, sosyal hizmetlerde yetişmiş bir kız çocuğunun, sevgi dolu bir aile tarafından evlat edinilmesinin ve şaşırtıcı süper güçlerini keşfetmesinin hem eğlenceli ve dramatik hem de duygusal ve harekete geçirici hikâyesini anlatıyor. Muhteşem bir çizim yeteneğine sahip olan Primer, her bir rengin kendisine farklı bir süper güç verdiğini keşfetmesiyle birlikte rengârenk maceralara atılıyor.

Ayrıntı Yayınları’nın ilk gençlik kitapları markası Dinozor Genç’in DC serisinden çıkan çizgi romanlar, DC Comics kahramanlarını takip eden geniş bir okur kitlesi tarafından çok seviliyor. Benzerlerinden farklı olarak, içinde cinsiyetçilik ve şiddet öğeleri barındırmayan, eğlenceli resimlemesiyle yumuşak, renkli ve gündelik hayat konularını ele alan Dinozor Genç logolu DC serisi, sunduğu nitelikli çizgi romanlarla bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Dinozor Genç’in DC evreninden genç okurlara taşıdığı muhteşem çizgi roman serisi, yeni bir süper kahramanın renkli, heyecan dolu ve komik macerasını anlatan Primer ile büyümeye devam ediyor. Jennifer Muro (Dünya Üzerindeki Son Çocuklar, Netflix dizisi) ve Thomas Krajewski’nin (Buddy Thunderstruck, Netflix dizisi) kaleme aldığı çizgi romanın illüstrasyonları sanatçı Gretel Lusky’nin imzasını taşıyor.

On üç yaşındaki Ashley Rayburn, kötümser geçmişine rağmen kesinlikle iyimser bir kızdır. Babası hapisteyken, Ashley bir koruyucu aileden diğerine verilirken ona yardım etmeye çalışan sosyal hizmet görevlileri için tam bir meydan okumadır. Ama bunun sebebi,doğası gereği, kötü olduğundan değil de belanın her türlü onu bulmasındandır.

Ashley sevgi dolu yeni ebeveynleri, en iyi arkadaşı ve yaratıcı yetenekleriyle hayatta bir çıkış yol bulmuş gibidir. Onun için işler yolunda gitmeye başlar. Ancak, onu bir sanatçı kimliğinden dünyanın en yeni süper kahramanına dönüştüren, özel olarak geliştirilmiş vücut boyalarıyla dolu bir bavul bulduğunda hayatı bir anda eskisinden de karmaşık hale gelir. Ashley, o boyaları ondan geri almaya çalışan bir devlet kurumu tarafından takip edildiğini fark edene kadar, hayatında şimdiye kadar olan en harika anları yaşamıştı! Ama şimdi yeni anne babasını korumak ve gerçek bir aile olmanın ne demek olduğunu öğrenmek için zor seçimlerle karşı karşıyadır.

Yorum yapın